Connect with us

Draft

Értékeljük az első kör minden választását!

Lement az első kör, mi pedig értékeltük mind a 31 picket!

1/1 Carolina Panthers (from CHI)
Bryce Young
QB, Alabama

Jött a papírforma, minden idők legkisebb irányítóját választotta ki a Panthers. Young egy nagyon tehetséges srác, ha kicsit magasabb vagy legalábbis izmosabb lenne, akkor könnyen bele lehetne látni a jövő franchise irányítóját, de így azért elég Boom or Bust. Ezzel együtt talán még mindig benne van a legtöbb potenciál, teljesen védhető 1/1-esnek.

Értékelés: A-

(Renningan)

Egy irányítóért érte meg beáldozni a jövőt, az pedig ő. Nem érdekelnek a méretek, ha ő tud a legjobban passzolni az egész brigádból.

Értékelés: A

(chester)

Nagyon lehet szeretni a játékát, és mindeközben lehet aggódni azért a mérete miatt (Draft Show-ban bővebben kifejtettem az első pick előtt). Mindettől függetlenül ez egy jó húzás, csak azért nem adok A értékelést, mert azt csak a stealekre vagy tényleg extra jó dolgokra adok, itt az elején pedig ilyet értelemszerűen nehéz. Ez volt az elvárható a Pantherstől.

Értékelés: B+

(katonadani)

1/2 Houston Texans
C.J. Stroud
QB, Ohio State

Minden idők átverése? A lejárató kampány után sok mindenre számítottam, de erre nem, viszont abszolút adom. Stroudot sokan a class legjobbjának tartották pár hónapja, jobb eséllyel fog beválni, mint Young, még ha nincs is akkora plafonja. És amúgy is, irányító > minden más.

Értékelés: A

(Renningan)

Mindenkit beetettek, ügyes! Meghozták a logikus döntést, és nem hagyták a véletlenre az irányító kérdést. Kicsit féltem Stroudot, egy elég tehetségszegény támadósorral és egy pályakezdő OC-val kell bizonyítania, és már egyre kevésbé türelmes az NFL társadalom egy irányítóval. Remélem kibírja a nyomást.

Értékelés: A-

(chester)

Nem jött be a lejárató kampány és muszáj volt itt elvinniük, nem várhattak ki vele (ami elrontotta a terveket). Minden előzménytől függetlenül ez is egy jó pick, a pontossága miatt illik is majd a 49ers féle rendszerbe, reményei szerint pedig nem kell majd sokat improvizálnia.

Értékelés: B+

(katonadani)

TRADE: 1/3 Houston Texans (from ARI)
Will Anderson Jr.
Edge, Alabama

Texans adja: 1/12 + 2/33 + 2024/1 + 2024/3
Cardinals adja: 1/3 + 4/105

Kivinni a class talán két legjobb játékosát? Alapvetően ennek csak örülni lehet, viszont Anderson nem egy korszakos tehetség, ráadásul rajta kívül bőven elérhető lett volna 2-3 nagyon ígéretes edge 1/12-n is – nálam nem ért még egy extra elsőt és másodikat.

Értékelés: B

(Renningan)

Már az is meglepett, hogy végül tényleg cseréltek a Cards pickjéért, az meg pláne, hogy a Texans volt a partner. Gyakorlatilag le is zárhatják a draftjukat, megvan a franchise irányítója és talán a draft legjobb játékosa is, mi kell még első napon? És még így is maradt idén és jövőre is egy rahedli draftpickjük.

Értékelés: A+

(chester)

Egyrészt nagyon fun forgatókönyv, hogy ezt megcsinálta a Texans és köszönjük, hogy feldobták a draft elejét. Másrészt kiválasztottak egy nagyon jó játékost nagy hiányposztra. Harmadrészt viszont nem gondolom, hogy a csapat jelenlegi helyzetében fel kellett adni egy extra első- és második körös picket (a jövő évi 3. vs. idei 4.-et tekintsük egyenlőnek), mikor ennyire kevés a tehetség a csapatban. A játékos értékelés A, cserével együtt:

Értékelés: B-

(katonadani)

1/4 Indianapolis Colts
Anthony Richardson
QB, Florida

Ha elhisszük, hogy Shane Steichen miatt volt Hurts ennyire jó, akkor itt csodát láthatunk egy-két év múlva. A plafon az egekben, a QB-pick kötelező volt, jó ez így.

Értékelés: B

(Renningan)

A Hurts 2.0 projekt hivatalosan is elindult. QB nélkül nem hagyhatták el az első napot, és kettő közül tudtak csak választani – ugyanakkor elég valószínű, hogy Young után őt értékelték a legmagasabbra, akkor meg pláne nagy W, hogy csere nélkül megszerezték. Papíron jól néz ki meg logikus, nekem viszont vannak kételyeim Richardson egekig magasztalt potenciálját illetően.

Értékelés: B

(chester)

Yess! Richardson Steichen kezei alá került! Jó lenne majd javítani még a támadósoron, de legalább a rendszer és edzői stáb adott lesz a fejlődéséhez. Aki bármilyen draft kontentet fogyasztott tőlünk az elmúlt időben tudja, milyen pozitív vagyok Richardson jövőjével kapcsolatban, szóval hajrá!

Értékelés: A-

(katonadani)

1/5 Seattle Seahawks (from DEN)
Devon Witherspoon
CB, Illinois

Meglepő pick, hisz ha van csapat, ami tud cornert nevelni a hátsó körös prospectekből, akkor az a Seahawks. Bár ha közepes tehetségekből sikerül jó játékosokat faragni, akkor mi lesz egy blue chip játékosból? Egy rossz szavam sincs.

Értékelés: A

(Renningan)

Örülök, hogy Schneiderék is belátták, hogy nem lehet a nem várt sikert jelentő 2022-es classra bízni a secondaryt, és kell egy olyan játékos, akitől nem meglepő a jó játék, hanem elvárt. Witherspoon erre abszolút alkalmas, és remekül illeszkedik a játéka és a mentalitása is Seattle-be.

Értékelés: A+

(chester)

Meglepett, hogy magasan vittek cornert, de egyébként meg nagyon tetszik, a játékost is imádom. Ráadásul nagyon is illik majd Seattle-be.

Értékelés: A-

(katonadani)

TRADE 1/6 Arizona Cardinals (from DET via LAR)
Paris Johnson Jr.
OT, Ohio State

Cardinals adja: 1/12 + 2/34 + 5/168
Lions adja: 1/6 + 3/81

Miután sikerült lehúzni a Texanst, ez simán belefért. Talán kicsit drága volt, de nagy hiányposztot sikerült megoldani úgy, hogy még mindig van egy extra első kör jövőre. Le a kalappal az új menedzsment előtt.

Értékelés: A+

(Renningan)

Nagy volt a susmorgás, hogy már 1/3-on is szemeztek vele, de extra jövő évi első kör mellé bezsebelni még nagyobb ajándék. Beachumban nem lehet bízni még rövid távon se nagyon, szóval meglesz a helye és a szerepe. Szép nyitás az új vezetéstől.

Értékelés: A+

(chester)

A hátracsere 1/3-ról A+, tökéletesen csinálták. Még ha a két cserét egyben is nézzük, akkor is szép munka. De szerintem Paris Johnson nem annyira jó prospect, hogy külön fel kelljen mozogni érte és top6-os picket beruházni rá. Inkább vittem volna akkor Broderick Jonest 12-re és megtartom a 2. körömet. Főleg hogy ő left tackle, és szinte az egyetlen hosszú távú átlagon felüli játékosuk épp ezen a poszton játszik DJ Humphries személyében. Nehéz ezt a három mozgást egyben értékelni, szóval

Lecsere: A+
Felcsere: B-

Játékos: B-

(katonadani)

1/7 Las Vegas Raiders
Tyree Wilson
Edge, Texas Tech

Nem idén kell nyerni. Wilson még elég nyers, kell neki legalább egy szezon rotációs játékosként, hogy belerázódjon a profik között, de mire ez megtörténik, addigra Chandler Jonest pont ki lehet vágni. Félelmetes lehet majd Maxx Crosbyval párban.

Értékelés: A

(Renningan)

Gyenge a védelem, szóval logikus, hogy oda jött erősítés. Bár papíron pont az edge rusher poszt néz ki a legjobban, de Chandler Jones eddig óriási bukfencnek tűnik jó drágán, szóval nem érthetetlen a poszt sem. A játékos már egy kicsit igen számomra.

Értékelés: B

(chester)

Értem, hogy Chandler Jones helyére 2024-re kell majd ember, de a cornerback sorba sokkal inkább kellene David Long és Duke Shelley helyére, ráadásul most azonnal. Gondolom erre megy majd el a 2. körös pick, de inkább megcseréltem volna a két posztot és itt vittem volna Gonzalezt. Főleg hogy Wilson sem egy kihagyhatatlan játékos azért.

Értékelés: B

(katonadani)

1/8 Atlanta Falcons
Bijan Robinson
RB, Texas

Nem húzunk futót a top 10-ben, pláne ha van amúgy egy Pro Bowl szintű játékos a rosteren, a védelemre minden szinten ráfér az erősítés, és még potensnek tűnő irányító sincs. Bijan egy tök jó játékos lesz, de nem egy futóra építed a franchise-t.

Értékelés: C+

(Renningan)

Bijan Robinsonnak top 10-ben a helye, pont. Én mondjuk már megbarátkoztam a gondolattal, hogy Allgeier újonc debütálása meggyőzte a stábot (főleg, hogy Ridder sokkal kevesebbel is elérte ugyanezt), de úgy tűnik nem bíznak abban, hogy ez hosszú távon fenntartható, én meg tudom őket érteni.

Értékelés: A

(chester)

Imádom a játékost, imádom a fitet, tökéletes ebbe a támadósorba, azonnal rengeteget fog termelni, a pályán tényleg minden szuper. De akkor sem gondolom, hogy megér egy top10-es picket egy futó a szerződésével és az alternatív költséggel is számolva.

Értékelés: B-

(katonadani)

TRADE 1/9 Philadelphia Eagles (from CHI via CAR)
Jalen Carter
iDL, Georgia

Eagles adja: 1/10 + 2024/4
Bears adja: 1/9

Javon Hargrave ment, Jalen Carter jött. Jó helye lesz Phillyben: jó a közeg, ott van pár korábbi csapattársa és nem kell rögtön nagyot villantania. Kis szerencse, és jövőre méltó utódja lehet Fletcher Coxnak.

Értékelés: A

(Renningan)

Howie Roseman valószínűleg széttördelte a kezét, hogy ne vigye ki senki Cartert, és a végén biztosra ment. Ebbe a rosterbe talán négy játékos jelentett volna azonnali erősítést, ebből Carter az egyik. Nekik egy jövő évi negyedik körért ez nem áldozat, a Bearsbe hót mindegy kit húznak, mert hosszú még az út vége.

Értékelés: A+

(chester)

Szinte biztos voltam benne, hogy az Eagles megszerzi Cartert úgy, hogy kicsit felmozog. Azt hittem a Bears elé, így viszont a Bears helyére. Ezek az egyhelyes cserék mindig olyan furák, és így jó eséllyel a helyükön maradva is bezsebelték volna, de ennyi baj legyen, a jövő évi 10+ pickből egy 4. kört be lehetett áldozni. Amúgy mindent leírtak előttem a srácok, miért is lesz jó itt.

Értékelés: A-

(katonadani)

1/10 Chicago Bears (from PHI via NO)
Darnell Wright
OT, Tennessee

Kellett a támadófal Justin Fields elé, nálam ez volt előzetesen a prioritás. A feladatot sikerült teljesíteni, ráadásul még egy extra negyedik körrel is gazdagabb lett a csapat.

Értékelés: A+

(Renningan)

Bármennyire is uncsi, teljesen érthető miért a támadófalat erőltették végül, egyszerűen tarthatatlan volt a tavalyi nyomások száma ami Fieldsre érkezett. A játékossal már kevésbé értek egyet, engem kicsit taszít, hogy a srác csak utolsó évére nyújtott értékelhető teljesítményt amikor átkerült a jobb oldalra, és azért nem szólt akkorát, hogy top 10-es választás legyen.

Értékelés: C

(chester)

Én nagyon magasra tartom Wrightot, mert erős, atletikus és jó a pass pro technikája is. A Bearsbe pedig tökéletesen illik, mert jobb oldali tackle-t kerestek, Wright pedig pont az.

Értékelés: A

(katonadani)

1/11 Tennessee Titans
Peter Skoronski
OT/OG, Northwestern

Will Levis elérhető és nem kell? Skoronski egy remek guard/tackle prospect, aki hiányposztra érkezik és újoncként is nagy szerepe lehet, de ez kihagyott ziccer.

Értékelés: B-

(Renningan)

Teljesen szétesett a támadófal, ebben a garnitúrában meg már csak ez a szezon van, meg kell lovagolni. Skoronskit gondoltam a legjobb OL-nek az egész classból, az hogy a helyükön kiválasztják, óriási érték, még akkor is, ha csak guard lesz. Ha meg nem hisznek egy QB-ban, ne erőltessék.

Értékelés: A+

(chester)

Ha tackle-t akarnak vele játszatni, szerintem csak átlagos lesz a karhossz limitációi miatt, de ha meg guardot, akkor elit is lehet. A Titansnek meg úgy kell ez, mint a falat kenyér. És nem is baj, hogy inkább felépítenek valami működőképes közeget, mielőtt beledobnak egy QB-t.

Értékelés: B+

(katonadani)

1/12 Detroit Lions (from HOU via CLE)
Jahmyr Gibbs
RB, Alabama

Top 12-es picket sem adunk futóért, bár a Lions mentségére legyen mondva, hogy jóval előrébb tart, mint a Falcons. Gibbst egyébként sokan Bijannál is jobb prospectnek tartják, lehet belőle egy jobban futó Alvin Kamara. 1/18-ra mockoltam, azzal elégedett lettem volna, ez így nekem korai, de a menedzsment mentségére legyen mondva, hogy nem volt itt egyetlen olyan prospect sem, akiért olyan nagy kár, még ha a pozíciós érték alapján nyilván lehetett volna ennél jobban húzni.

Értékelés: B-

(Renningan)

Az első érthetetlen pick, nem pont a Lionstól vártam volna. Elég magabiztos vagyok abban, hogy elérhető lett volna a következő választásukon is. Gibbs jó futó, de Montgomery leigazolása után én más irányba nézelődtem volna, pláne hogy tavaly sem a támadósorral vagy a futójátékkal voltak problémák, hanem a védelemmel, ahová lettek volna bőven jó erősítési lehetőségek, de bent volt még minden elkapó és tight end is.

Értékelés: C

(chester)

Érthetetlen. De tényleg. Az optimista hozzáállás, hogy egy Alvin Kamarát kap a Lions, de Gibbs felépítése nem olyan erős  mint Kamarának, és szerintem a tackle-ök közt és így igazi workhorse-ként nem igazán használható. Montgomeryt egyébként tök jól kiegészíti majd, de ha top10-es picket nem költünk futóra, akkor nehogy már top12-es picket költsünk egy kiegészítő futóra…

Értékelés: F

(katonadani)

1/13 Green Bay Packers (from NYJ)
Lukas Van Ness
Edge, Iowa

Az őrültség az, amikor ugyanazt csinálod minden alkalommal, de más eredményt vársz. Lehetett volna elkapót, tight endet, támadófalembert választani, bármit, ami akár egy kicsit is segít Jordan Love-nak, de nem, ismét egy védő. Aaron Rodgers ment, minden más maradt.

Értékelés: C-

(Renningan)

Én tényleg nem értem minek kellene történnie, hogy ez a csapat wide receivert válasszon az első körben, rendkívül csalódott vagyok. Ezen az sem segít, hogy nem én vagyok a Van Ness fanclub elnöke, még ha profilban illik is a csapatba. Akkor leszek igazán mérges, ha nem Preston Smith, hanem a jövőre free agent Rashan Gary helyére érkezett hosszú távon.

Értékelés: C+

(chester)

Tényleg itt volt az alkalom… bent volt JSN, aki szuperül illett volna ide. De még egy támadófalember is jó lett volna. És akkor megint egy védő, a 8. első körös ha jól számoltam. És még csak nem is gondolom olyan jónak Van Nesst, hogy itt kivigyék. Mondjuk legalább a rendszerbe illik.

Értékelés: C

(katonadani)

TRADE 1/14 Pittsburgh Steelers (from NE)
Broderick Jones
OT, Georgia

Steelers adja: 1/17 + 4/120
Patriots adja: 1/14

A Steelersről már korábban kiszivárgott, hogy fel akarnak mozogni egy támadófalemberért. Ez meg is történt, nem is volt nagyon drága, pláne annak fényében, hogy nagyjából az utolsó minőségi prospectet sikerült megszerezni.

Értékelés: A-

(Renningan)

Nagy tackle rushok voltak, és meg kellett előzni a Jetset az utolsó első körös játékosért. Nem tartom olyan magasra Jonest mint az átlag, de logikus a pick.

Értékelés: B-

(chester)

Jonest is jó tackle prospectnek gondolom, okos dolog is a Steelerstől Pickett megvédése, ráadásul egyáltalán nem is volt drága.

Értékelés: A

(katonadani)

1/15 New York jets (from GB)
Will McDonald
Edge, Iowa

Úgy tűnik, ahol Rodgers az irányító, ott védőt húznak az első körben. Elfér McDonald a rosteren (bár nekem itt reach), de nem volt hiányposzt a pass rusher, miközben a támadófalba vagy a tight end posztra bőven lehetett volna játékost hozni.

Értékelés: C+

(Renningan)

Megleptek! Lawson csórikám nem nagyon tudott eddig sokat hozzátenni a csapathoz, Jermaine Johnson pedig nem úgy mutatkozott be ahogy remélték. Saleh védelme a védőfalon múlik, így nem feltétlen baj, ha hoznak oda jó játékosokat.

Értékelés: B

(chester)

Nagyon megszívta a Jets ezt a Rodgers cserét a kéthelyes hátramozgással, mert így pont lemaradtak Broderick Jonesról, akit akartak. Ez egy pánikhúzás, nem tudok jobbat mondani, mert McDonaldot nem is érzem rendszerfit játékosnak (túl kicsi és vékony), ráadásul egy félkörös reach is a szememben.

Értékelés: C-

(katonadani)

1/16 Washington Commanders
Emmanuel Forbes
CB, Mississippi State

Meglepő, hogy nem Gonzalezt vitték, bár voltak riportok arról, hogy nagyon kedvelik Forbest (mint kiderült, Porter iránt csak a hype volt nagy, pedig talán ő is jobb játékos jelenleg). Hiányposztra érkezik, nincs nagy különbség a többiekhez képest, de nekem azért van némi hiányérzetem.

Értékelés: B+

(Renningan)

Ha a filmeket nézzük, akkor nincs miről beszélni, a sráchoz ragad a labda, a CB sor pedig bántóan üres. Ha egy NFL csapatot nem zavarnak a méretei, akkor engem miért zavarjon?

Értékelés: A

(chester)

Nagy kivétel Forbes a vékonyságával, és nem söpörném ezt azért a föld alá. De bírom a játékát, illik is a Washington elképzeléseibe.

Értékelés: B

(katonadani)

1/17 New England Patriots (from PIT)
Christian Gonzalez
CB, Oregon

Idézem magam a mockomból: “álomforgatókönyv”. Gonzalez a top 10-ben is kimehetett volna, így itt már stealnek számít, ráadásul még egy extra negyedik körös pick is érkezett mellé. 

Értékelés: A+

(Renningan)

Elég valószínű volt, hogy ha bent lesz, akkor Belichick kikapja. És mindezt megtette volna 3 pickkel ezelőtt is, szóval így pláne ajándék. Az más kérdés, hogy szerintem egy tök semmilyen játékos, akitől nem várok kiemelkedő teljesítményt.

Értékelés: B

(chester)

Ritka a nagyon jó Patriots húzás az első körben. Gonzalez nálam óriási steal, szinte érthetetlen miért maradt bent eddig. Ráadásul még le is cseréltek és úgy húzták be.

Értékelés: A+

(katonadani)

1/18 Detroit Lions
Jack Campbell
LB, Iowa

A legjobb linebacker a classból, de sajnos nem olyan jó, hogy top 20-as picket áldozzanak érte. Jöhetett volna tight end, Jaxon Smith-Njigba, corner – bármi, aminek a pozíciós értéke magasabban van. Hiányposztra jött, még a vezetékneve is Campbell, a mentalitásáról nem is beszélve, de nehéz ezért a pickért lelkesedni.

Értékelés: C-

(Renningan)

A tökéletes Dan Campbell játékos. Nagyon sokan lehúzták Campbellt, pedig mindent tud, amit egy linebackernek tudnia kell. Annyira nem vészes szerintem ez a pick.

Értékelés: B-

(chester)

Futó után linebacker a top20-ban. A Lionsnél tojnak a pozíciós értékre, az egyszer biztos. Pedig olyan szép volt ez az építkezés eddig… Hiányposzt volt a linebacker és Campbell illik is oda a védelem közepére, azonnal kezdethető játékos, szóval a pályán ez rendben van, de ez is egy félkörös reach.

Értékelés: C-

(katonadani)

1/19 Tampa Bay Buccaneers
Calijah Kancey
iDL, Pittsburgh

Csak úgy, mint más alulméretezett kollégájánál, a filmek magukért beszélnek. A Bucs védőfala elég mély ahhoz, hogy ne Kancey-nek kelljen megváltania a világot, ami előnyös a számára, és előbb-utóbb jönni fognak azok a brutális sack számok.

Értékelés: A

(chester)

És ahogy Forbesnál, nála sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy miniatűr karjai vannak, ami a falban egy nagyon fontos kérdés  – fontosabb mint a CB-knél a súly. Nagyon bírom én is Kancey játékát, és jó helyre is kerül Vita Vea mellé, de azért vannak fenntartásaim.

Értékelés: B

(katonadani)

1/20 Seattle Seahawks
Jaxon Smith-Njigba
WR, Ohio State

Úgy tűnik, hogy a sérülése mégis red flag volt a csapatok számára, de Seattle jelentette a végállomást. Óriási győzelem, hogy a hátsó pickükön is ki tudták kapni a draft legjobb elkapóját. Genóban továbbra sem hiszek, de hosszú távon ez a Metcalf-JSN duó nem néz ki rosszul.

Értékelés: A+

(chester)

Szerintem csak simán azért nem volt olyan értékes a csapatoknak, mert egy slot elkapó. A Seahawksnak mondjuk pont ez kellett, és nagyon hiányzott is egy ilyen a támadósorból.

Értékelés: A+

(katonadani)

1/21 Los Angeles Chargers
Quentin Johnston
WR, TCU

Tekintve, hogy a sok szerződésmókolásnak hála brutálisan torz cap hitje lesz mind Keenan Allennek, mind Mike Williamsnek, nagyon adta magát egy újonc szerződésű elkapó, pláne, hogy rajtuk kívül elég hiányos a depth chart. Papíron Johnston az egyedüli magas és gyors elkapó, de nem tartom őt semmilyen szinten kiemelkedőnek.

Értékelés: D

(chester)

Szerintem pont hogy jó helyre került Johnston, Balázs nagyon jól vetette fel a Draft Show-ban, hogy Allentől tanulhat útvonalfutást, Williamstől meg a testi adottságok kihasználását. Plusz Herberttől meg kapni fogja a jó passzokat. Én sem vagyok a legmagasabban Johnstonnal, de szerintem ez egy jó párosítás.

Értékelés: B

(katonadani)

1/22 Baltimore Ravens
Zay Flowers
WR, Boston College

Lamar Jacksonnak szép estéje volt, előbb gazdaggá tették, majd hoztak neki egy játszó pajtit. Nagyon szerettem Flowerst, és már újoncként sokat várok tőle a meglepően telítetté vált WR szoba ellenére.

Értékelés: A+

(chester)

Az egyetlen problémám az, hogy szerintem a cornerback posztot fontosabb lett volna orvosolni és lehetett is volna Deonte Banksszel. Ezt leszámítva egyébként nagyon jól illik majd a támadósorba Flowers.

Értékelés: B+

(katonadani)

1/23 Minnesota Vikings
Jordan Addison
WR, USC

All in van Minnesotában, ahhoz pedig kellett egy elkapó, hogy ne Jefferson vigye egyedül a hátán a csapatot. Itt is elmondom, hogy ha nem értékelik Levist, akkor nem kell erőltetni, a Cousins kérdést meg meghagyják jövőre.

Értékelés: B+

(chester)

Nem vagyok egy nagy Addison fan, ezt azért leszűrhettétek a korábbi draft kontentjeinkből, viszont nagyon jó helyre került, az biztos.

Értékelés: B

(katonadani)

1/24 TRADE New York Giants (from JAX)
Deonte Banks
CB, Maryland

Giants adja: 1/25 + 5/160 + 7/240
Jaguars adja: 1/24

Nehéz volt olyan posztra húzni, ami nem jelentett volna erősítést, de talán a lehető legjobb elérhető opciót választották Banks személyében, akiért megérte felmenni ilyen áron is. Don Martindale imádni fogja, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolók is.

Értékelés: A+

(chester)

Megint ez az egyhelyes felmozgás, ami tök furcsa, mert amúgy nagyon ritka. Ezen kívül parádés húzás. Nagyon kellett cornerback, Banks tökéletesen illik Martindale press man rendszerébe, ez tényleg kiváló húzás.

Értékelés: A

(katonadani)

TRADE 1/25 Buffalo Bills (from JAX via NYG)
Dalton Kincaid
TE, Utah

Bills adja: 1/27 + 4/130
Jaguars adja: 1/25

Úgy néz ki Buffalóban is olvasták a pletykákat, miszerint a Cowboysnál tight end van a radaron, ezért meg kellett őket előzni. Allen egy vadállat, de muszáj volt neki hozni még célpontot, és mivel az első napos elkapók elfogytak, ezért más alternatíva után kellett nézni. Meg fogják találni a helyét Knox ellenére is, sőt, lehet így még kiszámíthatatlanabbá teszik ezt az amúgy is bika támadósort.

Értékelés: B

(chester)

Voltak hangok, hogy a Bills szeretne változatosabb, kiszámíthatatlanabb lenni támadóoldalon, és ezt Kincaiddel abszolút elérik, úgyhogy még levédekezhetetlenebb lesz a támadósor. A Cowboys átugrása is szép munka, mert pont elvitték volna előlük Kincaidet.

Értékelés: A-

(katonadani)

1/26 Dallas Cowboys
Mazi Smith
iDL, Michigan

Nem igazán értem ezt a Mazi Smith mániát. Nem a poszttal van a bajom, hanem a tehetséggel: Smith egy stabil DT, de ennyi, ilyen profilú játékost elhozol veterán minimumért a piacról is.

Értékelés: D

(chester)

Én értem a Mazi mániát, amennyiben az első kör vége – második kör elejét annak lehet tekinteni. Egy jó felépítésű, erős, atletikus védőfalember. Ez azért elég jó alap. Oké, még nem játszik ennek megfelelően, de akkor is van benne lehetőség. A Cowboysnak pedig nagyon kellett erősítés a védőfala közepére.

Értékelés: B-

(katonadani)

1/27 Jacksonville Jaguars (from BUF)
Anton Harrison
OT, Oklahoma

Alapból is elfért volna tackle, mert a korábbi második körös Walker Little nem volt meggyőző, hogy megörökölje Jawaan Taylor helyét a fal szélén, erre még rátett egy lapáttal Cam Robinson eltiltása is. Nem szoktak jól elsülni ezek a kényszer szülte megoldások, viszont nem látok akkora különbséget közte és a 10 pickkel hamarabb elvitt Jones között, és legalább bezsebeltek 3 extra picket.

Értékelés: B-

(chester)

Harrison nekem Johnstonhoz hasonló anomália volt, mert passzblokkoláshoz vannak meg az adottságai, de ebben tapasztalatlan és fejletlen, míg futáshoz kevésbé vannak meg az adottságai, de ebben tapasztaltabb és fejlettebb. Szóval ő nagy kérdőjel nekem. A két kis hátracsere egyébként szép munka a csapattól, de nagy kár, hogy Cam Robinson eltiltásának kellett befolyásolni a draftjukat.

Értékelés: B

(katonadani)

1/28 Cincinnati Bengals
Myles Murphy
Edge, Clemson

Trey Hendrickson szerződése két év múlva kifut, addigra bőven beérhet Murphy, szóval ez hosszú távú befektetés a Bengals részéről. A csapat magja fiatal, így semmivel sincsenek elkésve hogy win now-ról beszéljünk. Murphy megítélése inkább negatív mint pozitív, de egy ilyen környezetben, ahol van ideje fejlődni, és nem kell első naptól várni tőle a megváltást, talán jól sülhet el.

Értékelés: B-

(chester)

Nem gondolom, hogy jól alakult a board a Bengalsnak, azon kívül hogy Michael Mayert kivihették volna azért. A pass rush-sal kapcsolatban voltak problémák a csapatnál, de inkább belülről hiányzott a nyomás, csak hát oda nem volt már ember Kancey után. Talán Murphyt tudják belül is használni pass rush helyzeteknél, de azért egyelőre vélhetően csak szituációs játékos lesz Hubbard és Hendrickson, plusz a szintén szituációs Ossai mellett. Murphy nagyon tehetséges, csak meg kéne tanítani még sok mindenre, de talán Cincyben erre Anarumóék képesek lehetnek.

Értékelés: B

(katonadani)

1/29 New Orleans Saints (from DEN via MIA via SF)
Bryan Bresee
iDL, Clemson

Loomis needre húzott, nincs itt semmi látnivaló. Az utóbbi évek szenvedése után végre kellő mélysége van a fal közepének, Bresee pedig elég jó alapanyag egy korrekt DT kineveléséhez.

Értékelés: B

(chester)

Murphyhez hasonlóan Bresee is nagyon tehetséges, csak még tanítani kellene. A kör végén nekem abszolút értéken van, hiányposztra is jön, szóval nem rossz ez.

Értékelés: B+

(katonadani)

1/30 Philadelphia Eagles
Nolan Smith
Edge, Georgia

Másolják a Packerst! Smith sérülése mégis sokaknak szemet szúrhatott ha idáig csúszott, valamennyire érthető, pláne hogy akkora teljesítmény azért nem rakott le az egyetemen. Az Eaglesnek megéri ez a kockázat, ugyanis hatalmasat lehet vele nyerni évek múlva, ráadásul lesz ideje bőven fejlődni.

Értékelés: A

(chester)

Sokan 1/10-re mockolták Smith-t az Eagleshöz. Éreztem én, hogy kevés csapatnál vállalják be a méretei miatt, illetve kevés csapathoz illik a profilja, de azt azért nem gondoltam, hogy még itt is elérhető lesz, felcsere nélkül. Ez hatalmas lehúzás.

Értékelés: A+

(katonadani)

1/31 Kansas City Chiefs
Felix Anudike-Uzomah
Edge, Kansas State

Eh. Bajnokként nem egy rotációs edge rushert választottam volna hazai rendezésű drafton, akibe én túl sokat nem is látok megmondom őszintén.

Értékelés: D

(chester)

Nem feltétlen szexy, de egyébként nem rossz. Nem lesz azonnal nagy segítség, de fiatal és ha erősödik kicsit, akkor elég jó játékos lehet belőle. Már most tud nyerni kifelé és befelé (bár kérdés, hogy nem kiemelkedő atletikussággal kifelé mennyire fog a profik közt), de erő hiányában a tackle-ökön át nem. Plusz futás ellen is gyenge. De ha erősödik, és erre tényleg van esélye 21 évesen, akkor beválhat.

Értékelés: B

(katonadani)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!