Connect with us

Draft

Ha támadófalemberre van szükséged az idei drafton…

Nagyon kevés olyan csapat van az NFL-ben, amelynek a támadófalára ne férne rá az erősítés. Az egyik legvékonyabb egységről van szó a ligában, ahol jóval kevesebb a nyugodt szívvel kezdethető játékos, mint a legtöbb pozícióban. A draft pedig minden évben lehetőséget nyújt a csapatoknak, hogy megerősítsék az egyik legfontosabb egységüket. Nézzük idén kik nyújthatnak reménysugarat. 

A legbiztosabb: Peter Skoronski, Northwestern

Skoronskinak külön cikket szenteltünk, így róla itt nem lesz hosszabban szó. Ő a legtechnikásabb, legfejlettebb, legbiztosabb támadófalember prospect idén. Igazából egyetlen egy probléma van vele, méghozzá a nagyon rövid karjai, amik miatt szerintem neki guardban lesz az igazi helye és ott lehet akár All-Pro szintű játékos is. Tackle-ben sem lenne elveszve, de a limitációja miatt szerintem itt nem tudna igazán domináns lenni.

A jövő sztárjai – Peter Skoronski

A tackle-ök

Három olyan tackle is van az idei classban, akik az első kör első felében el fognak kelni, és vannak még ketten, akik beférhetnek az első körbe.

Darnell Wright, Tennessee

Sokaknál Wright csak a harmadik számú OT, nálam viszont kicsivel beelőzi két vetélytársát. Annyi probléma van vele, hogy ő igazi jobb oldali tackle, amit egyes csapatok kevésbé értékelnek – nem feltétlen helyesen. A bal oldalon kevésbé tűnt komfortosnak, de a jobb szélen kiválóan teljesített, és nagyon sok tapasztalata van. Egy baromi erős játékosról van szó, ami alapján azt hinnénk, hogy a futásblokkolás az erőssége, de egyelőre ebben inkonzisztensebb jelenleg. Ami egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lehetne nagyon jó benne, egyszerűen kicsit fókuszálnia kell az agresszivitását. Passzblokkolásban a bull rush teljességgel hatástalan ellene, elnyel mindenféle energiát. Emellett méretéhez képest jól is mozog, jól tükrözi ellenfelei mozgását. És a technikája is nagyon jó pass próban! Futásblokkolásnál van még mit csiszolni a technikáján, illetve a Tennessee-n csak gap sémát futtattak, így nem nagyon láttuk zónablokkolásban (nem hiszem hogy gondja lenne vele), de aki leveszi a pályáról BJ Ojularit és Will Andersont is, azzal nagy bajok nem lesznek a továbbiakban.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!