Connect with us

Draft

A draft igazi nyertese – Cardinals draftértékelő

Gyakorlatilag nulla megoldott poszttal a rosteren úgy vágott bele a 2023-as NFL Draftba a Cardinals, hogy nehéz lesz elrontani a börzét. Ám nem hogy rendben lehozták azt, hanem könnyen lehet, hogy egy év múlva úgy tekintünk majd vissza ezekre a lépésekre, mint a franchise jövőjét leginkább meghatározó döntésekre.

Cserék

Aktív volt a trade piacon a Cardinals a draft során, nézzük át ezeket részletesen, mert fontosak.

Részben ide kapcsolódik, hogy a főedző Jonathan Gannonnal a szabályokat megszegve kommunikáltak a rájátszás alatt, amikor még az Eagles védőkoordinátora volt, ezért pedig büntetés járt. Vélhetően jövőre elvettek volna tőlük valami picket, de “peren kívül” megállapodtak a Sasokkal, így a harmadik kör eleje helyett a végén húzhattak és kaptak egy extra ötödik körös picket. Ha úgy nézzük, hogy blődség volt Gannonnal kommunikálni, akkor felesleges drafttőke veszteség volt, de ha úgy nézzük, hogy az a hiba már megtörtént, akkor viszont egész jutányosan megúszták a dolgot ezzel a hátracserével, főleg hogy még kaptak is egy jövő évi 5. körös picket.

Sokáig úgy tűnt, nem tudják majd eladni az 1/3-as picket, de végül csak összejött a csere, nem is akárhogy! A Texans jött fel Will Andersonért, a Cardinals pedig így bezsebelte az idei 1/12 mellett a 2/33-at, illetve a Texans jövő évi első körét, sőt még az idei negyedik körüket is a Texans jövő évi harmadikjára cserélték. Zseniális volt ez a Cardinalstól, szépen kihasználták, hogy a Texans elkeseredetten meg akarta szerezni Will Andersont, de a tulaj bemondta, hogy kötelező 1/2-re irányítót választani.

A Texans vélhetően jövőre is nagyon magasan fog választani, a fogadóirodák szerint a 2. legrosszabbak a kilátásaik 2023-ra. Még ha ekkora szerencséje nem is lesz a Cardsnak, arra azért nagyon jó esély van, hogy top10-es picket kapnak Houstonból (és hasonlóan a harmadik kör elején is lesz egy extra választásuk). Ezzel a cserével a Cardinals nálam már meg is nyerte magának a 2023-as NFL Draftot, hiszen nekik egyébként is az volt a céljuk, hogy most elkezdjenek kicsit építkezni, jövőre pedig könnyen lehet, hogy az 1/1-es cetli birtokában ezt tovább folytathatják, és igazán akkor indulhat be ez az építkezés.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!