Connect with us

Draft

A medve halállistája – Bears draftértékelő

Ismeritek azt a viccet, amikor a medve összeállítja a halállistáját? Ryan Poles és stábja szintén összerakta a magáét, de nem vagyok benne biztos, hogy a három napos börze után félelmet keltett az ellenfelekben, pedig könnyű feladat egy 1/1-es csapaton erősíteni.

1/9 Darnell Wright, OT, Tennessee

Az 1/1-es csere következtében a 9. helyen került az órára a Bears, de nem maradt ott sokáig, hiszen Philadelphiából érkezett érdeklődés a pick iránt – mindannyian sejthettük, hogy kiért. Sokak szerint álomforgatókönyv lett volna, ha a 8 helyes lemozgás ellenére is kiválasztanák Jalen Cartert, ám a jelek szerint a pályán kívüli történések miatt Polesék nem tartottak igényt a kétszeres bajnok védőre. Így kihúzhatták ugyanazt a játékost, akit amúgy is vittek volna, cserébe szereztek egy 2024-es negyedik kört. Ha Wrightot és Cartert vetem össze, nem biztos, hogy ez volt a jó döntés, de majd az idő megmondja, hogy Carter mennyire lesz balhés profiként, és mennyire az az All-Pro szörnyeteg, amit sokan belelátunk.

A manővert követően jött a sokak által várt/remélt offensive tackle húzás, ami logikus lépés volt, hiszen tavaly elég rossz hatékonysággal védték az irányítókat a falemberek. A PFF adatbázisa alapján 152 nyomást engedtek az alapszakaszban, ami elsőre nem tűnik vészesnek, na de mindez 510 passz snapen jött össze. Csak viszonyításképp, a Panthers fala kilenccel több snapen engedett mindössze 104 nyomást. A piacról csak guard érkezett, miközben a tavaly kezdő RT Riley Reiff távozott, így adta magát a Volunteersben leginkább ezen a poszton játszó Wright kiválasztása. Tapasztalatból nincs híján a srác, hiszen amint betette a lábát a campusra végig kezdőnek számított, és majd’ 1400 snap van a lábában, ráadásul egy elég impresszív végzős éven van túl. A Volunteers mesébe illő 2022-es szezonjából ő is kivette a részét, az 1/3-as Will Anderson Jr. ellen talán neki volt a legjobb filmje az egész NCAA-ben, míg a rettegett Georgia védelem ellen lehozta a meccset 0 engedett nyomással, de összességében is mindössze 7 szárad a lelkén a szezonban, sack nélkül. Ezzel átlagban minden 67. snapjén jött róla nyomás, ami elképesztő adat az SEC-ben.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!