Connect with us

Hír

A nemi erőszakkal vádolt punter ott sem volt a helyszínen, amikor az eset történt

A Bills tavaly a hatodik körben draftolta a “Punt Isten” Matt Araizát, azonban a nyáron ki is vágták, ugyanis a játékos ellen polgári per indult. A vád szerint több társával együtt egy 17 éves lányt erőszakoltak meg. Most viszont kiderült, hogy az állítólagos erőszak idején Araiza már ott sem volt a helyszínen – írja Dan Wetzel.

Ez az információ egy 200 oldalas dokumentumból derült ki, ami egy 110 perces meeting leirata volt, ami az ügyészek és a vádló, illetve ügyvédjei közt zajlott. Itt mondták el az ügyészek, hogy a bizonyítékok alapján Araiza elhagyta a házat nagyjából egy órával azelőtt, hogy az állítólagos erőszak megtörtént. Ezen kívül több lyukat is találtak az állítólagos áldozat sztorijában, például hogy mindenkinek azt hazudta, hogy már 18 éves, illetve a felvételek alapján nem is tűnt vállalhatatlanul részegnek, az aktusok pedig nem erőszaknak, hanem közös beleegyezésen alapulónak tűntek.

A Bills egyébként nyomozott az ügyben a draft előtt, és a rendelkezésükre álló infók tudatában választották ki a puntert, azonban mikor fény derült a perre, akkora lett a közösségi nyomás, hogy végül menesztették. Az új információk tudatában elvileg már semminek sem kéne visszatartania a csapatokat, hogy leigazolják Araizát, habár az könnyen elképzelhető, hogy ennek ellenére megvárják a polgári per végét. Azt ugyanis mindezek ellenére folytatják, hiszen itt nem kell mindent kizáró bizonyíték, hogy az esküdtszék bűnösnek ítéljen valakit, elég lehet egy “valószínűbb hogy igen, mint hogy nem”.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!