Connect with us

Draft

Elkezdtük – Texans draft értékelő

Rengeteg tőkével és még több kérdéssel vágott neki a Houston Texans az idei börzének. Nem igazán lehetett sokat hallani a csapat terveiről és alaposan meg is leptek mindenkit. Ugyanis az első két lépésükkel világossá tették, hogy hivatalosan is megkezdték az építkezést.

1/2 QB, C.J. Stroud, Ohio State

Hetekig, hónapokig ment a ködösítés a Texans részéről, hogy mit fognak csinálni a második választási jogukkal és amikor már mindenki elhitte, hogy valóban kihagyják az irányító választást, akkor mégis C.J. Stroud érkezett hozzájuk. A későbbiekből kiderül, hogy nem csak ő tetszett nekik a class tetejéről, de feltehetőleg tulajdonosi nyomásra már nem tehették meg, hogy Davis Mills lesz a csapat elsőszámú embere.

Az Ohio State vezérét, C.J. Stroudot húzták ki, aki sokak szerint még Bryce Youngnál is egy magasabb padlójú játékos a mérete miatt, ugyanakkor csak egyetlen egyetemi meccsen mutatta meg, hogy képes kilépni a komfortzónájából. Nem húzom tovább a kvalitásainak leírását, mert itt már részletesen írtunk róla, de az biztos, hogy a teljesítménye leginkább azon fog múlni, hogy milyen rendszert tesznek alá. Az új támadókoordinátor Bobby Slowik érkezésével egy erősen Shanahan rendszerből merítő konstellációt várhatunk, ami mindenképpen jól állhat a fiatalnak.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy jó döntést hoztak, mert bár nem a class legjobbját választották, mégis egy olyan irányítóhoz jutottak, akinél magas az esély, hogy egy franchise arca lehet. Ezt pedig meg kell ragadni, még akkor is, ha “a jövő évi irányító class mindig jobb mint az aktuális”.

1/3 Edge, Will Anderson Jr., Alabama

A következő pickjük csak a kör közepe felé lett volna, azonban óriási meglepetésre nem egy irányítóhiányos csapat, hanem ők cseréltek a Cardinals helyére. Ennek az ára azonban hatalmas volt. Ugyanis az idei első és második körük mellé még a jövő évi első és harmadik körüket is oda kellett adni. Ez pedig azért lehet különösen fájdalmas, mert jövőre nagyon esélyes ismét csak egy top10-es pick a csapattól. Ráadásul a fogadóirodák oddsai szerint akár top3-as is lehet, amely esetben egy blue chip játékostól kellene elköszönniük.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!