Connect with us

Playoff Ranking

FK! Preseason Power Ranking 2023 – 3. rész

Folytatjuk holtszezonbeli erősorrendünk azokkal a csapatokkal, akik már várhatóan a playoffért küzdenek, sőt sokan ott is lesznek a legjobbak között, de a Super Bowl azért még meglepetés lenne a részükről.

A listát öt szerkesztő (Balázs, Bálint, Dani, Józsi, Patrik) állította össze, mindenki sorrendje ugyanolyan súllyal számított bele a rangsorba, a szélsőséges véleményeket nem vettük ki.

A lista korábbi helyezettjei:

32. Arizona Cardinals
31. Houston Texans
30. Chicago Bears
29. Tampa Bay Buccaneers
28. Los Angeles Rams
T-26. Washington Commanders
T-26. Tennessee Titans
25. Indianapolis Colts
24. Carolina Panthers
23. Las Vegas Raiders
22. Green Bay Packers
21. New England Patriots
20. Denver Broncos
19. New Orleans Saints
18. Atlanta Falcons
17. New York Giants

16. Minnesota Vikings

Helyezések: 16., 16., 17., 18., 19.
Helyezés tavaly ilyenkor: 20.

Legnagyobb erősítés: Brian Flores
Legnagyobb veszteség: A QB poszt jövője
Legerősebb pont: Skill játékosok
Leggyengébb pont: CB sor

Ok az optimizmusra: A liga legjobb elkapója továbbra is a csapatnál van, most pedig kapott egy fiatalabb társat, aki várhatóan jobban ki tudja használni, hogy sokat lesz üresen, mint Thielen. Emellett Hockenson láthatóan jól kezdett beilleszkedni és talán Cookban is van még egy utolsó futás. Így pedig továbbra is csak a playmakerek kezébe kellene juttatni a labdát. Illetve a védelem rosszabb nem lehet a tavalyinál…

Ok a pesszimizmusra: Tavaly a liga egyik leggyengébb védelme volt a Vikingeké és lényegében nem sok erősítés érkezett. Brian Floresben lehet talán bízni, de mit tud csinálni egy jó védőkoordinátor, ha egyetlen legalább átlagos corner sincs a keretben? Ráadásul az is biztosra vehető, hogy a tavalyi szoros meccses mérleget közelről sem tudja megismételni a gárda, így már csak a természetes regresszió is rosszabb mérleget vetít előre.

15. Pittsburgh Steelers

Helyezések: 13., 14., 15., 18., 19.
Helyezés tavaly ilyenkor: 22.

Legnagyobb erősítés: A teljes draft class
Legnagyobb veszteség: A támadókoordinátor Matt Canada maradt
Legerősebb pont: Célpontok
Leggyengébb pont: Linebacker sor

Ok az optimizmusra: Kenny Pickett egyértelmű pozitív meglepetés volt és már az első évében érett játékot mutatott be. A célpontjai továbbra is rendben vannak, sőt ha valaki még Allen Robinsonban lát valamit, akkor erősítésről is beszélhetünk. A támadófal erősebb lett, a védelem eddig sem volt rossz, Mike Tomlin pedig nem képes negatív mérlegre.

Ok a pesszimizmusra: Matt Canada támadókoordinátor már tavaly sem tudta mit kezdjen ennyi tehetséges playmakerrel és továbbra is bántóan kiismerhetőek és egyszerűek a playhívásai.

14. Cleveland Browns

Helyezések: 14., 14., 14., 15., 17.
Helyezés tavaly ilyenkor: 9.

Legnagyobb erősítés: Az új védőkoordinátor Jim Schwartz érkezése
Legnagyobb veszteség: Az NFL társadalom támogatása
Legerősebb pont: Támadófal
Leggyengébb pont: Linebacker sor

Ok az optimizmusra: Deshaun Watson tavaly nagyon-nagyon rozsdás volt, mikor beszállt az év közepén. Ellenben én nem akarom elhinni, hogy elillant volna a tehetsége, mert olyan dolgokban volt jó, amik ösztönből jöttek. A támadófal még mindig elit előtte, kapott új célpontokat is, így a támadósorban mindenképp előrelépés kell hogy legyen. A védőoldalon koordinátor csere történt, abból pedig csak jól jöhetnek ki, ugyanis tavaly nagyon rosszul tejesítettek minden fronton. A futásvédelem ellen jött több potens játékos is és alapvetően úgy tűnik kevés lyuk van a rosteren.

Ok a pesszimizmusra: A Browns éveken (évtizedeken) keresztül az aranyos kiscsapat volt, akinek minden független szurkoló tudott szurkolni. A Watson csere és az irányító körüli egész hercehurca azonban mindenkit, még saját szurkolóit is kicsit a roster ellen tudott fordítani. Különösen Watson ellen, akinek valahogy senki nem tud tiszta szívből szurkolni.

13. Seattle Seahawks

Helyezések: 9., 12., 13., 13., 13.
Helyezés tavaly ilyenkor: 28.

Legnagyobb erősítés: Draft class
Legnagyobb veszteség: Geno meglepetés játéka
Legerősebb pont: Skill posztok
Leggyengébb pont: Irányító?

Ok az optimizmusra: Geno Smith tavaly a szezon feléig úgy nézett ki mint egy top5 irányító. A szezon második felére ugyan visszaesett a teljesítménye, de még mindig bőven átlag feletti volt. Most kapott még egy új fegyvert, a futójátékot már két tehetséges futó fogja vinni, így nagyon nehéz lesz levédekezni ezt a támadósort. A védelembe pedig több erősítés is érkezett.

Ok a pesszimizmusra: Mi történik, ha a tavalyi két újonc támadófalembernek jön a sophomore slump? Ha csak kicsit is visszaesik a teljesítményük és Geno Smith sem lesz ihletett formában, akkor a sok tehetséges playmaker ellenére is akadozhat a játék, a védelem pedig még magában nem elég, hogy szintet lépjen a gárda.

12. Jacksonville Jaguars

Helyezések: 9., 9., 11., 11., 15.
Helyezés tavaly ilyenkor: 26.

Legnagyobb erősítés: Calvin Ridley?
Legnagyobb veszteség: Jawaan Taylor
Legerősebb pont: A vezetőedző-irányító páros
Leggyengébb pont: Támadófal

Ok az optimizmusra: Kevés csapatnak van ilyen jó duója irányító és vezetőedző fronton mint a Jaguars Trevor Lawrence, Doug Pederson párosa. Mind a ketten nagyon intelligens, szerény személyek, így kicsit a Jaguars most radar alatt repül, pedig ez a csapat tavaly is karnyújtásnyira volt a főcsoportdöntőtől. Ugyan nagy erősítések nem érkeztek idén, de a tavalyi fiatal magnak volt egy éve összeérni.

Ok a pesszimizmusra: A támadófalban nekem egyelőre sok a kérdés. Jawaan Taylor elment, Cam Robinson eltiltással kezdi az idényt és bár egyikük sem szupersztár, azért hiányozhatnak az év elején. A védelem eléggé boom or bust volt tavaly, és azért még mindig sok a túlfizetett játékos a keretben, ami gátolja a következő ugrást.

11. Detroit Lions

Helyezések: 6., 10., 12., 12., 12.
Helyezés tavaly ilyenkor: 25.

Legnagyobb erősítés: Instant bevethető újoncok
Legnagyobb veszteség: Az eltékozolt draft tőke
Legerősebb pont: A támadósor a QB poszt kivételével
Leggyengébb pont: Irányító

Ok az optimizmusra: Ez a támadósor valami brutálisan néz ki jelenleg. A támadófal talán a liga legjobbja, érkezett egy potens erőfutó és a draft egyik legnagyobb playmakere, az elkapósor pedig mind jó, mind pedig mély. A draft class megítélése pedig hiába jogosan vegyes, de azt mindenképp be kell vallani, hogy a hiányposztjaikat pótolták és három, de lehet négy magasan draftolt újonc is kezdhet.

Ok a pesszimizmusra: Tényleg bízunk abban, hogy Goff nem rontja el? Én egyelőre képtelen vagyok, bármilyen biztató is volt a tavalyi év. Ezen kívül Campbell esetében sem tudom elhinni, hogy amikor majd szükség lesz egy edzői húzásra, akkor majd kihúzza a csapatott a pácból.

10. Miami Dolphins

Helyezések: 7., 9., 11., 12., 12.
Helyezés tavaly ilyenkor: 18.

Legnagyobb erősítés: Jalen Ramsey
Legnagyobb veszteség: Tua feje
Legerősebb pont: A sebesség
Leggyengébb pont: Támadófal

Ok az optimizmusra: A Dolphins Tua sérüléséig úgy nézett ki mint egy rájátszás csapat. Sőt még a két legjobb irányító távollétében is pariban voltak a Billsszel. McDaniel az egyik legjobb fiatal főedző és fejben mindenki előtt jár. Ehhez pedig minden fegyvere megvan a támadósorban. A védelmet pedig a liga egyik legjobb koordinátora veszi át, plusz Ramsey érkezésével akár nagy előrelépés is várható a tavaly alulteljesítő egységtől. 

Ok a pesszimizmusra: Tua agyrázkódásaival kapcsolatban azért lenne egy-két kérdésem, de tegyük fel, hogy egészséges. Ettől függetlenül is benne van a pakliban, hogy nem tudja hozni a tavalyi meglepetésszerű játékot. Az irányító pedig mint tudjuk a legfontosabb láncszem egy NFL-csapat gépezetében.

9. New York Jets

Helyezések: 7., 9., 10., 10., 10.
Helyezés tavaly ilyenkor: 24.

Legnagyobb erősítés: Aaron Rodgers
Legnagyobb veszteség: Elijah Moore?
Legerősebb pont: Edzői gárda
Leggyengébb pont: Támadófal

Ok az optimizmusra: Ez a csapat tavaly a liga legrosszabb irányítójával is kinézett valahogy. A védelem elit szinten teljesített, ráadásul a fenntarthatósági számaik is jók, így még ha nem is tudják tartani azt az elit szintet, mint tavaly, nagy visszaesést nem várhatunk és idén is ott lehetnek a legjobbak közt. Akkor most lássuk egy sokszoros MVP-vel mire mennek támadóoldalon, am nagy ugrást eredményezhet. 

Ok a pesszimizmusra: Ez a Rodgers az a Rodgers, aki MVP volt? Van még benne tűz? Van még benne akarat? Nehogy megint egy Russell Wilson sztorit lássunk. A támadófal mindenesetre nem olyan lesz előtte, mint amilyet megszokott.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!