Connect with us

Draft

Mintha nem ez lenne az utolsó dobás – Commanders draftértékelő

A Commanders, mint franchise számára az volt a legfontosabb az idei holtszezonban, hogy minél előbb megszabaduljon a tulajdonos Dan Snydertől. A menedzsment számára viszont a tulajdonosváltás egy most vagy soha helyzetet teremtett: a főedző Ron Rivera alatt már eddig is nagyon forró volt a talaj, de a GM Martin Mayhew sem tett le sokat az asztalra. Ehhez képest nem csak a piac, de a draft is olyan lett, mintha a vezetés most kapott volna egy 10 éves hosszabbítást.

1/16 Emmanuel Forbes, CB, Mississippi State

A csapat legnagyobb hiányposztja a corner volt a draft előtt, így várható volt, hogy ide húz a csapat. Sőt Forbes is eléggé adta magát, bár az utólag meglepő volt, hogy a fővárosban többre értékelték, mint az ekkor még szintén elérhető Christian Gonzalezt.

Ami mindenképp Forbes mellett szól, hogy egy igazi labdamágnes. Három év alatt 14 interceptionje és 17 leütött passza volt az egyetemen, tavaly ráadásul mind a hat pickjét emberezésben szerezte, vagyis nem csak úgy az ölébe hulltak az ajándék labdák (man coverage-ben amúgy is hihetetlen, tavaly 20 százalékos elkapási arányt engedett, ami a legjobb volt az FBS-es cornerek között). Hosszú karjai vannak, gyors, robbanékony és technikás játékos remek rugókkal, aki talán a leginkább illik a Commanders rendszerébe az egész classban.

Ami viszont ellene szól, hogy nagyjából olyan a többiekhez képest, mint egy pálcika. A 183 centis magassága teljesen jó, de a 75 kilója az nagyon kevés, gyakorlatilag értelmezhetetlen a profik között. Az egyetemen ezt a hátrányát képes volt atletikussággal és képzettséggel kompenzálni, de az NFL-ben nem egy olyan elkapó van, aki nagyobb és erősebb, de mellé még legalább ugyanolyan gyors is, mint ő. Ez nem azt jelenti, hogy el lesz veszve és mindenki le fogja nyomni izomból, de könnyen elképzelhető, hogy olyan helyzetből csinálnak meg rajta nagy játékokat, amiket egy nála tehetségtelenebb, de nagyobb darab és erősebb corner megoldana. A termetéből adódóan ugyanis nem egy tackle gyár, sőt kifejezetten rossz technikával próbálja meg szerelni az ellenfeleket, futójátéknál például jó eséllyel soha nem lesz használható.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Click to comment

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!