Connect with us

Hír

Damar Hamlin: Nincs bennem kétség, csak játszani akarok

Damar Hamlin – aki tavaly majdnem életét vesztette a pályán – ismét ott volt a pályán a Bills első előszezonmérkőzésén. Elmondása szerint ugyan ideges volt egy kicsit a mérkőzés előtt, de nem bánta meg, hogy a folytatás mellett döntött.

“Senki sem kényszerített arra, hogy folytassam a futballt, ez az én döntésem volt. Tudom, hogy ez mivel jár. Nem mehetsz ki úgy a pályára, hogy kétszer is meggondolod, mit csinálsz és mit nem, mert azzal csak növeled a kockázatot. Amikor ott vagyok a pályán, akkor nem hezitálok, csak játszom a saját játékomat és most szuperül éreztem magam”

– mondta a safety (via PFT).

Hamlin az elkapó Tee Higginst szerelte a Bills Bengals elleni tavalyi alapszakasz-meccsén, amiből ugyan még felállt, de pár másodperccel később összeesett (ha valaki nagyon meg akarja nézni a videót, akkor itt megteheti). A mentősök tényleg nagyon hamar begurultak a pályára, próbálták újraéleszteni a safetyt, defibrillátort is bevetettek, ami szerencsése sikeres volt. A pulzusa visszatért, azonban nem tudott magától lélegezni, így intubálták és kritikus állapotban a közeli kórházba szállították. Az állapota ezt követően folyamatosan javult, kikerült a kórházból, a rehabilitáció során sem volt semmi probléma, így folytathatja a pályafutását.

A 25 éves játékos egyébként a Bills 6. köröse volt 2021-ben, és bár újoncként nem kapott nagy szerepet, de tavaly a sérüléséig 845 snapen játszott.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x