Connect with us

Hír

Caleb Williams nem biztos, hogy profinak áll, ha nem tetszik neki az 1/1-es csapat

Időről időre előjön az a felvetés, hogy vajon a legnagyobb egyetemi sztárok, az 1/1 legnagyobb várományosai akarnak-e az 1/1-es csapatban játszani és húznak-e egy “Eli Manninget”, tehát azt mondják, hogy nem hajlandóak XY csapatnál játszani, úgyhogy ne draftolják őket (vagy azonnal cseréljék el őket). A kisebb Manning fivér óta erre nem volt példa, azóta leginkább csak elméleti szinten jött elő a kérdés. Ez most újra megtörtént, és talán most van gyakorlati esélye is.

Jelenleg majdnem minden szakértő úgy gondolja, hogy a USC irányítója, Caleb Williams lesz az elsőnek kiválasztott játékos – sokan Patrick Mahomeshoz hasonlítják a játékstílusát. Most ő és édesapja nyilatkoztak a GQ magazinnak arról, hogy lehet marad még egy évet az egyetemen, ha nem tetszik neki az 1/1-re draftoló csapat – ami egyébként a legnagyobb eséllyel a Cardinals lenne.

“Mindig kiválaszthattam, hogy melyik csapatban akarok játszani. De most a karrierem következő fejezetébe lépve furcsa ez a bizonytalanság. Semmit sem tudok, semmit sem tudok befolyásolni.”

– mondta az irányító. Édesapja, Carl viszont tudja, hogy valójában valamennyire azért tudja kontrollálni a dolgokat.

“Az a furcsa az NFL draft kapcsán, hogy szinte jobb lenne, ha nem is draftolnák, mint hogy kivigyék elsőként. A rendszer teljesen visszafelé van. Ebben a rendszerben a lehető legrosszabb helyre kerülsz, a legrosszabb csapatba, a legrosszabb szervezetbe. Úgyhogy ez egyben ajándék és átok is.”

Williamsék leginkább arról beszéltek, hogy még egy évre visszatérjen a fiú az egyetemre, amivel persze nem garantálnák, hogy egy jobb lehetőségbe pottyannak bele, de legalább kétszer próbálkozhatnak vele. Ennél viszont jobban járnának, ha tényleg húznának egy “Eli Manninget” (vagy “John Elwayt”) és megmondanák, hogy nem akarnak az 1/1-esnél játszani és nem is fognak aláírni velük szerződést.

Ez persze egyáltalán nem lenne szimpatikus a szurkolóknál és rengeteg kritikát kapna Williams. Viszont gondolkodhat úgy, hogy bevállalja ezt a nagy gyűlöletáradatot, hiszen kritikus fontosságú egy fiatal irányítónál, hogy milyen csapathoz, és még inkább milyen szervezethez kerül.

Már megint jobb a jövő évi irányító class?

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2023-09-07 19:58

“…és megmondanák, hogy nem akarnak az 1/1-esnél játszani és nem is fognak aláírni velük szerződést.”

Azért azt tegyük hozzá ez most már eléggé csak elvi lehetőség. A gyakorlatban szinte kizárt. Mert ezzel elbukik nagyjából 40 millió garantált összeget. És egy évet a karrierjéből. Egy év pedig hosszú idő. Az NFL-re pedig nem könnyű átállni. Pláne, ha még ha a türelem sincs meg.

Viszont ezek a nyilatkozatok mindenképpen red flaget jelentenek. Aki ilyet nyilatkozik, ott komoly gondok vannak. Fejben és a szívben is…

Ferenc Lopós
Ferenc Lopós
2023-09-07 14:50

Ilyen hozzáállással jobban is járna, ha máshol keresné a boldogulását.

Viktor
Viktor
2023-09-07 07:49

Ilyenkor 1 évet kellene kiülnie?
Persze ha nem cserélne érte senki.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x