Connect with us

Érdekességek

Az irányítókénál csak a jobboldali tackle-ök értéke nőtt jobban az elmúlt öt évben

Az NFL egy óriási biznisz, ami évről évre gazdagabbá teszi nemcsak a tulajdonosokat, de a játékosokat is. Nem meglepő módon a fizetési plafon növekedésével együtt valamennyi poszt értéke megnőtt, Brad Spielberger pedig mindezt vizualizálta is nekünk.

A legjobb öt fizetést figyelembe véve egyértelműen a jobboldali tackle-ök értéke nőtt a leginkább, és nemcsak önmagukhoz képest. A 111 százalékos emelkedésnek köszönhetően a (meglepő módon) legértéktelenebb posztból a hetedik legértékesebb lett, ami még úgy is szép eredmény, hogy az adatok csak a top 5 legjobban kereső játékost vették figyelembe.

Az irányítók értéke növekedett a második legnagyobb arányban, és mivel eleve nagy volt a szakadék a többi poszthoz képest, így a +78 százalékkal még tovább nyílt az olló. A képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig tight end poszt fért oda, bár még így is a harmadik legértéktelenebb posztról van szó.

A lista másik végén pedig a center- és a futóposzt szerepel. Különösebben utóbbi teljesített rosszul, a 20 százalékos növekedés konkrétan még a fizetési plafon növekedését (26,4 %) sem követte le.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
2024-06-20 21:14

Posztok szerint mellé lehet tenni, melyiknek mekkora a győzelemhez hozzáadott értéke.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x