Connect with us

Hír

Nevetségesen alacsony büntetést kapott a Falcons a tampering szabályok megszegése miatt

Az Eagles után a Falcons is fellélegezhet, ugyanis az NFL illetékesei megkegyelmeztek az atlantai franchise-nak Kirk Cousins szabálytalan megkörnyékezése után. A csapattól mindössze egy jövő évi ötödik körös picket vettek el, illetve a gárdának és a GM Terry Fontenotnak be kell fizetnie 250- és 50 ezer dollárnyi büntetést.

Az Eagles megúszta a büntetést a tampering-ügyben

A rosszmájúak szerint azért kapott ennyire nevetségesen alacsony büntetést a csapat (az első riportok szerint a 2025-ös első körét is könnyedén elveszítette volna a Falcons), mert a franchise vezérigazgatója, Rich McKay a versenybizottság elnöke. Emlékeztetőül 2015-ben a Chiefs hasonló okokból veszített el egy harmadik- és egy hatodik körös cetlit, amikor az elkapó Jeremy Maclint környékezte meg szabálytalanul, míg a Dolphinstól nemrég egy első- és egy harmadik körös cetlit vettek el a Sean Payton/Tom Brady tampering vétség miatt. Tavaly pedig a Cardinals volt kénytelen picket cserélni az Eaglesszel (28 pozíciót nyert a Philly a harmadik körben, plusz megkapta az Arizona idei ötödik körösét), miután kiderült, hogy engedély nélkül kereste meg a DC Jonathan Gannont.

Ráadásul egyik ügy sem volt annyire egyértelmű, mint a Falcons szabályszegése. Maga Cousins árulta el, hogy ő már jóval az engedélyezett idősáv előtt beszélt a Falcons játékosszemélyzetért felelős igazgatójával és a csapat vezető atlétikai edzőjével is. Emellett az is kiderült, hogy a tight end Kyle Pitts is nagyon régóta próbálta már a Falconshoz csábítani az irányítót, miközben Cousins még a leigazolása előtt megkereste privátban a Bears elkapó Darnell Mooney-t, hogy kövesse őt Atlantába.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ragi
Ragi
2024-06-13 21:08

A liga megint szembe köpte saját magát. Szánalmas.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x