Connect with us

Hír

Sok milliárd dollárt bukik az NFL közvetítési jogok megsértése miatt

Egy ideje húzódik már egy per az NFL ellen, amiben most döntés született. Az esküdtszék pedig bűnösnek találta a ligát a trösztellenes törvény megszegésében, mivel a vasárnap délutáni “piacon kívüli” mérkőzések közvetítési jogait egy prémium előfizetéses szolgáltatásban adta el. Ezek miatt 4,796 milliárd dollár büntetést állapítottak meg, amit a szövetségi trösztellenes törvény értelmében megtriplázhatnak, tehát az NFL 14,39 millárd dollárt fizethet be bírságként – írja a PFT.

A kereset 2,4 millió lakossági- és 48 ezer üzleti felhasználót érintett 2011 és 2022 között, amikor az NFL a DirecTV-nek adta el a Sunday Ticket nevű szolgáltatást, ahol a piacon kívüli mérkőzéseket is lehetett követni (Amerikában nem lehet minden államban minden meccset nézni a tévében). Emellett a vádak szerint túlzott árat is alkalmazott a liga, ráadásul a versenyt is korlátozta a műholdas szolgáltatókra.

A liga természetesen fellebbez az ítélet ellen, szóval még el fog húzódni egy ideig a dolog, de ha végül marad a jelenlegi helyzet, akkor minden csapatnak nagyjából $449,6 milliót kell befizetnie a kasszába. Ez egyébként a fizetési sapkát is befolyásolhatja majd.

UPDATE: A fizetési sapkát ez nem befolyásolja majd, ugyanis nem azt a bevételek után kalkulálják.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x