Connect with us

Hír

Jól halad a posztváltás a Steelers első körösének

Az utóbbi két drafton a Steelers az első körös pickjét egy left tackle-re költötte el. Tavaly Broderick Jones érkezett a Georgiáról, akit áttettek a jobb oldalra újoncként. Idén pedig Troy Fautanu érkezett a Washington Egyetemről, és most őt is átteszik a jobb oldalra, Jonest pedig visszateszik balra.

A legtöbben elmondják, hogy nem olyan egyszerű feladat az oldalváltás, mint amilyennek tűnik. Sok hasonlatot használtak már az évek alatt, a legjobb talán az volt, hogy olyan ez, mintha a másik kezeddel akarnád kitörölni a feneked. Ugyebár teljesen tükrözni kell az eddig berögzült mozgást. Ha eddig balra fordultál és bal lábbal léptél egy nagyot hátra, akkor most a jobb lábaddal kell ugyanezt csinálnod, és természetesen a kezek is máshogy állnak, mint eddig.

Ugyanakkor az eddigi tapasztalatok alapján nem egy megugorhatatlan feladat ez, a legtöbben sikerrel veszik a kihívást. Úgy tűnik Fautanu is, legalábbis a Steelers OL-edző Pat Meyer szerint:

“Troy sok különböző technikát tanult meg nagyon gyorsan. Az első pár nap rossz volt az időzítése, mert gyorsabb a játék mint eddig – és még nincsenek is fenn a vállvédők. De most már sokkal jobb az időzítése akár lábmunkáról, akár a kezeiről, az agresszivitásáról és hasonlókról van szó. Nagyon sokat javult az újonc minitáborhoz képest.”

Kissé talán furcsa a posztváltás, mert felépítés és főleg mozgékonyság alapján inkább a bal oldalon képzeltük el Fautanut, ahol az egyetemen is játszott. Ugyanakkor Jonesnak annyira nem ment a jobb oldalon tavaly, lehet komfortosabb lesz ő a bal oldalon. Mindenesetre ha beválik a Steelers terve, akkor hosszú távra lehet két nagyon jó tackle-jük a fal szélein.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x