Connect with us

Hír

Öt első körös még mindig nem írta alá az újonc szerződését

Júliusra a legtöbb újonc már aláírta a szerződését, de azért még akadnak kivételek. Az első körből például öten sem kötelezték el még magukat hivatalosan annak ellenére, hogy a szerződések értéke fix és a bevett szokás szerint már mindenki teljesen garantált kontraktust kap.

Az öt renitens között van a Bears 1/1-es irányítója, Caleb Williams és az 1/9-es elkapója, Rome Odunze. A Vikings sem áll jobba, még az 1/10-es QB JJ McCarthy és az 1/17-es edge rusher Dallas Turner sem írta alá a szerződését. Az ötödik pedig a Bengals OT-je, az 1/18-as Amarius Mims. Hogy miért nem írtak alá, annak több oka is lehet:

  1. A legfontosabb talán az, hogy bár a szerződések fixek és garantáltak, nem mindegy, hogy mikor és hogyan történnek meg a kifizetések. A játékos szempontjából természetesen az a legjobb, ha a szerződésük minél nagyobb része aláírási bónusz, amit már az első idényükben megkapnak.
  2. Az is fontos szempont, hogy a csapat akar-e olyan kitételt tenni a kontraktusba, ami valamilyen szabálysértés vagy eltiltás esetén semlegesítené a még ki nem fizetett garantált tartalmakat.
  3. Az offset language sem elhanyagolható. Ez azt jelenti, hogy ha egy újoncot kivágnak, de valaki más leigazolja (tehát nem a waiverről szedi fel), akkor az új csapat fizeti ki a játékos szerződéséből hátralévő garantált tételeket. Például ha Caleb Williamst kivágnák úgy, hogy maradt még 2 millió dollár garantáltja, de egy másik csapat leigazolja 1 évre 1 millióért, akkor
    1. offset esetén Williams ugyanúgy 2 milliót keresne, de ebből 1 milliót az új-, 1 milliót pedig a régi csapat fizet ki.
    2. ha viszont nincs offset, akkor a játékos megkapja a neki járó 2 milliót a régi csapatától, plusz 1 millió dollárt az újtól.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x