Connect with us

Hír

Rengeteg top játékos kezdhet holdoutba az edzőtáborok előtt

Az új kollektív szerződés értelmében a csapatoknak – ha akarják, ha nem – muszáj megbüntetni azokat a holdoutoló játékosokat, akik nem vesznek részt a kötelező programokban a holt- és előszezonban. Ezzel gyakorlatilag ki is herélték a holdout intézményét, manapság nagyon ritkák a komoly tiltakozások a játékosok részéről. Idén viszont ez megváltozhat.

A fizetési plafon drasztikus és gyors növekedése miatt pillanatok alatt elszálltak az árak és sok top játékos érezheti úgy, hogy alul van fizetve. Így pedig nem lenne meglepő, ha az edzőtáborban vagy épp az előszezonban a sztárok tömegesen kezdenének holdoutolni.

A potenciális jelöltek között ott a Dolphins irányító Tua Tagovailoa, aki mindössze 23,1 milliót keresne idén, illetve a csapattársa, a rekordfizetésre vágyó elkapó, Tyreek Hill. A Patriots pass rusher Matt Judon, vagy épp a Jets nemrég megszerzett edge rushere, Haason Reddick is többször jelezte már, hogy nem elégedett a jelenlegi szerződésével.

A Bengals elkapó Ja’Marr Chase idén jogosulttá vált a hosszabbításra, és alighanem szívesen keresne többet a jelenlegi 4,8 millió dolláros fizetésénél. A csoportrivális Browns sztárelkapója, Amari Cooper is nyíltan új kontraktust akar, ahogy a Broncos elkapó Courtland Sutton, és a 49ers elit WR-e, Brandon Aiyuk is. A legelégedetlenebb a poszton pedig alighanem CeeDee Lamb, aki már négy éve játszik nagyon magas szinten, és még az ötödik éves opciójával is csak 17,9 milliót vihetne haza idén.

De ha már a Cowboysnál tartunk, akkor az elit pass rusher Micah Parsons is joggal elégedetlen a helyzetével, hisz minek kockáztassa az egészséget 3 millió dollárért, amikor a piacon 35 millió dollárt is könnyen megkapna. A labda másik oldalán pedig ott van többek között a Bucs elit OT-je, Tristan Wirfs, aki 18 milliót vihet haza idén, mikor a piaci értéke 25+ millió környékén mozog.

Továbbá említhetnénk a futó Alvin Kamarát, aki már publikusan is új szerződést követelt magának a Saintstől. De ott van a fiatal sztárirányító Jordan Love, aki idén csak 11 milliót keresne, miközben egy 50+ milliós hosszabbítás sem lenne ördögtől való a Packers részéről. Ahogy az elmúlt három évben top 5 közeli szinten teljesítő Matthew Stafford is joggal szeretne többet hazavanni 31 millió dollárnál.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x