Connect with us

Hír

Mike McCarthy szerint azért távozott Kellen Moore, mert sok pontot akart szerezni

Kellen Moore a 2022-es idény után távozott a Cowboys támadókoordinátori posztjáról. A döntés bizonyos értelemben védhető volt, ugyanis a rendszere túlságosan is komplikált volt és nem nyújtott elég segítséget az irányítónak, de a főedző Mike McCarthy szerint nem ez volt a váltás fő oka.

“Kellent csak az érdekelte, hogy minél több pontot szerezzünk, én viszont azt akartam, hogy futtasuk azt a rohadt labdát, hogy pihenhessen a védelem. Amikor főedző vagy, akkor jobban átlátod a dolgokat és megpróbálod a teljes képet látni. Nem akarom, hogy a miénk legyen a legjobb támadósor, azt akarom, hogy a miénk legyen a legtöbb győzelem és megnyerjük a bajnokságot”

– mondta McCarthy (via Dallas Morning News).

Az 59 éves edző 2020-ban állítólag azzal győzte meg Jerry Jonest a kinevezéséről, hogy a Packerstől történt menesztése után rengeteget tanult és modernizálta a játékfelfogását. Később ő maga vallotta be, hogy erről speciel füllentett, ami jól látszik a fenti nyilatkozatból. Egyrészt a védelem fizikális állapotára és teljesítményére nincs hatással az, hogy mennyit pihennek meccs közben, másrészt a támadósor csak akkor tud sokat a pályán lenni, ha hatékony, a passzjáték pedig sokkal hatékonyabb a futójátéknál. Persze vannak olyan szituációk, amikor célszerűbb futni és pörgetni az órát, de ha McCarthy kitart az idejétmúlt és fals elképzelései mellett, akkor még annyira sem lesz közel a bajnoki címhez, mint eddig.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!