Connect with us

Érdekességek

Brady idei kriptonitja: a blitz

Tom Brady mindig is kiválóan teljesített a blitz ellen. Előre tudta, honnan jön majd a nyomás, vagy ha esetleg előre nem is, a snap után gyorsan észlelte, melyik oldalról érkezik plusz ember, gyorsan szabadult a labdától és megtalálta üres célpontját. Érdekes módon ez idén nem igaz a Patriots irányítójára és a blitz ellen konkrétan a legrosszabb irányító a ligában passer ratinget tekintve.

 

 

Minket is nagyon megleptek ezek a számok, hiszen ennek pont az ellenkezője volt jellemző Bradyre korábban, két éve a legjobb volt e tekintetben, viszont azt is el kell mondani, hogy tavaly például kicsivel a ligaátlag alatt helyezkedett el. Brady ugyan idén is kiválóan játszik összességében, a számai nem túl meggyőzőek: 18. passzpontosságban (21. adjusted passzpontosságban), 16. yards/attempt mutatóban, 19. TD-arányban és 12. INT-arányban.

 

És mi lehet ennek az oka? Természetesen lehet okolni a sérüléseket, hiszen néhány meccset kivéve nem volt egészséges a fegyverarzenálja. Szorult helyzetben nem számíthatott Gronkra az idény nagy részében, Edelman is több meccset kihagyott és Josh Gordon is későn csatlakozott a csapathoz. Ez természetesen nem ideális és nagyban rányomja a bélyegét az irányító játékára, de azt is észre kell venni, hogy ő sem játszik azon az elképesztően magas szinten, amin az utóbbi években – igen, nagyon magas a mérce. Nem olyan pontos, sokszor nem vesz észre üres elkapót (mint mindenki) és nyomás alatt is többször láthattuk, hogy kicsit Eli Manningesen hátrafordulva vagy eldobja a labdát vagy lefekszik az ütés előtt.

 

Tegyük hozzá persze, hogy így is a legjobbak közt van az idei játéka is, egyszerűen arról van szó, hogy nincs azon a hihetetlenül magas szinten, mint megszoktuk. A blitz ellen pedig különösen rosszul mutat és nagyon kíváncsian várjuk, hogy egyrészt ez a trend folytatódik-e, másrészt pedig hogy az ellenfelek megpróbálják-e ezt még jobban kihasználni és több blitzet küldeni a Patriots ellen. A Titansnek mindenesetre bejött.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!