Connect with us

Összefoglaló

Peterson feltámadt, Mahomes tovább szárnyal

A Packers húzott egy Vikingst és nagyon simán kikapott az Adrian Peterson vezette Redskinstől, Texasban fejek fognak hullani, a Chiefs pedig nevetségesen jó. Érdekes harmadik fordulónk volt.

 

 

A rézbőrű Jézus megszívatta a Packerst

Szerkesztőségünk tagjai pont olyan magabiztossággal vártak egy sima Packers győzelmet a Redskins ellen, mint tették azt a Patriots vagy a Vikings esetében. Nem jött be. Nem mintha a Packers eddig egy kifejezetten jó csapatnak tűnt volna, hisz az irányítót leszámítva a labda egyik oldalán sem kiemelkedőek, de lassan odáig jutnak, hogy már Aaron Rodgers is tehetetlen lesz. Ezt pedig nem lehet a Clay Matthewsra dobott kamu szabálytalanságra fogni.

A mérkőzés legjobbja: Adrian Peterson (Redskins), RB, 19 futás, 120 yard, 2 TD

Az egykor lila Jézusként tisztelt Peterson egy borzalmas New Orleans-i és arizonai kaland után végre révbe ért, a Redskinsnek pedig egyáltalán nincs oka arra, hogy Derrius Guice sérülése miatt szomorkodjon. AP remekel Washingtonban, ilyen ütemben 1000+ yardot és 10+ TD-t fog termelni a szezon végére, amire egyébként legutóbb 2015-ben volt képes.

Persze hozzá kell tenni, hogy a Redskins futójátéka eddig eléggé hektikus, a Colts ellen Peterson csak 20 yardra volt képes, a csapat pedig nagyon simán kikapott – mintha a Christian Ponder fémjelezte Vikingst látnánk. Alex Smith nyilván sokkal jobb irányító, mint a korábbi első körös Vikings bust, de az első három forduló alapján nagyon úgy tűnik, hogy a futójátékon és Petersonon fog múlni, meddig jut idén a Vikings.

A mérkőzés legrosszabbja: Jimmy Graham (Packers), Mo Wilkerson (Packers)

Aaron Rodgers sem lehet büszke, több pontatlan labdája volt, de 265 yard és két TD után ne az irányító legyen már a bűnbak. Voltak hibái az elkapóknak, a futók és a támadófal sem volt tökéletes, a védelemről nem is beszélve, de két játékos nagyon kilóg nálam a mezőnyből: a két idei sztárigazolás, Jimmy Graham és Mo Wilkerson.

Graham három meccs alatt 148 yardot és nulla darab TD-t tud felmutatni, egyelőre pont annyira tűnik felesleges igazolásnak, mint ahogy a szezon elején vártam. Hogy miért van ez így, azt nehéz megmondani, de egészen biztos vagyok benne, hogy Jordy Nelsonnal sokkal jobban érezné magát Rodgers. Persze tavaly nem volt jó éve az elkapónak sem, de amíg az irányító egészséges volt, addig öt meccsen hat TD-t szerzett 200+ yarddal kiegészítve. Előbbi nagyon hiányzik most.

A másik csalódás az a korábban elitnek tartott Mo Wilkerson, aki nem játszik rosszul a Packersben mutatott átlaghoz képest, de elvileg azért hozták ide, hogy jobb legyen tőle a védelem. Egyelőre nagyon nem jött be, három meccs alatt öt tackle és nulla sack a mérlege, fel sem tűnik, hogy a pályán van (hozzátéve, hogy a Redskins ellen megsérült).

Összegzés: A Redskins 2-1-gyel áll, holtversenyben vezeti a csoportját. A védelem elég jónak tűnik, és ha működik a futójáték, akkor harcban lehetnek a rájátszást érő helyekért. A Packersnél több a probléma, hisz Rodgers sem száz százalékos, amivel az ellenfél védői is tisztában vannak: nagyon kellene mögé/mellé valami támasz, mert idén úgy néz ki, nem lesz elég az ő zsenialitása. Packers@Redskins 17-31

O’Briennek vége…

Nincs mese, a szezon végén ki kell vágni Bill O’Brient. Eddig lehetett azzal takarózni, hogy sérült volt Watt vagy nem volt a csapatnak irányítója, de ez a Texans úgy nyeretlen még mindig, hogy JJ Watt és Jadeveon Clowney is egészséges, Deshaun Watson személyében pedig már franchise irányítója is van a csapatnak.

A mérkőzés legjobbja: Eli Manning (Giants), QB, 25/29, 297 yard, 2 TD

Ha már eddig szidva volt, most legyen megdicsérve: egy elég jó védelem ellen mindössze négy rossz labdája volt és magabiztosan vezette a támadósort. Szépen elosztotta a labdáit, Odell Beckham 109 yardot, Sterling Shepard 80 yardot kapott el, de többször megtalálta Saquon Barkley-t és a TE Rhet Ellisont is. Mondjuk támadófal továbbra sincs előtte, JJ Watt háromszor sackelte, ez a későbbiekben még mindig komoly gondot okozhat.

Illetve emeljük ki külön Barkley-t, aki eddig nagyon jó fogásnak tűnik, az 1/2-es futó földön és levegőben is veszélyes, 100+ total yardot és egy TD-t tett be a közösbe.

A mérkőzés legrosszabbja: Texans

Minden együtt. Watt szerzett három sacket, de azért még eléggé rozsdás, a védelem 6,3 yardos futásonkénti átlagot engedélyezett és csak mérsékelten tudta limitálni a Giants támadóit. Azonban ezzel még nem is lenne akkora probléma, ha az offense tudna haladni.

A támadófal pocsék, Lamar Miller 10 futásból 10 yardot szerzett, de Watsont is háromszor sackelték. Az elkapók hozzák, amit lehet, de irányító nélkül ők sem tudnak mit kezdeni, és hiába dobált 385 yardot és két TD-t Watson, ez semmit sem jelent, ha 59 perc alatt csak 15 pontra képes a támadósor. A tavalyi yardok most is megvannak, de nagyon hiányoznak azok a kulcspasszok, megoldott harmadik kísérletek, amik pontot érnek.

Összegzés: A Texans 0-3-mal csoportutolsó, jelenleg legjobb esetben is a Colts szintjén van, a Titans és a Jaguars elérhetetlennek tűnik. Pedig a tehetség adott, ezt már nem lehet kimagyarázni. A Giants ugyanakkor ezzel a győzelemmel életben tartotta a reményeket, de a Redskins és az Eagles jelenleg jobb csapat benyomását kelti. Giants@Texans 27-22

…ahogy Jason Garrettnek is

Lehetne ezt ragozni, de fölösleges: egy újabb pocsék gameplan, egy újabb értelmezhetetlen vereség a Cowboystól, pedig a Giants ellen már úgy tűnt, hogy lehet ebből valami. De nem, Jason Garrették megint kitalálták a tutit és módszeresen kivégezték a csapatot.

A Cowboys 166 yardot tett meg a földön, míg Dak Prescott 168 yardot passzolt – elég hihetetlen adat. A dallasi támadófal tökéletesen blokkolt futásokhoz, Zeke Elliott a liga egyik legsokoldalúbb futója, a nem túl acélos Seattle-i védelmet szétszedhette volna egyedül, és hány elkapása volt? Három, és ezt is csak azért kapta, mert már valahová muszáj volt passzolni.

A Cowboys egy teljesen sablonos passzjátékot játszik, amire nincs meg az emberállománya, a számok közötti területet pedig – ahol Zeke Elliott Kamara-White-Bell szintű pusztítást tudna végezni meccsenként 40-50 yarddal és plusz 4-5 first downnal – teljesen hanyagolja. Garrettnek pont úgy nincs maradása, ahogy O’Briennek.

Ami pedig a Seahawkst illeti: nehéz megítélni, mennyire is jó ez a csapat úgy, hogy egy önszabotáló csapat ellen játszott. Hiába futott 100 yardot Chris Carson, 32 kísérletből sikerült összehozni, támadófal továbbra sincs Seattle-ben. Ami pedig a védelmet illeti, két felpattanó INT és 13 engedett pont után ez még messze nem egy elit egység, Prescott már 11 mérkőzés óta hozza ezt a borzalmas szintet, Zeke pedig 7,9 yardos átlaggal rohangált. Botorság lenne erre a mérkőzésre alapozni bármit is. Cowboys@Seahawks 13-24

Mahomes Manning babérjaira hajt

Megint hengerelt a Chiefs, jelenleg messze Andy Reid csapata tűnik az AFC legjobbjának. Az eddig hullámzó 49ers sem okozott problémát, öröm nézni ezt a csapatot.

A mérkőzés legjobbja: Patrick Mahomes (Chiefs), QB, 24/38, 314 yard, 3 TD

Mahomes messze nem tökéletes, most is többször nézte el vagy dobta túl az üres elkapóját, de egy kvázi újonctól három meccs alatt 13 TD még akkor is megsüvegelendő, ha amúgy a liga messze legjobb kisegítőszemélyzete veszi körül. Most éppen Travis Kelce volt a sztár a maga 114 yardjával, de Sammy Watkins is 55 yardot és egy TD-t tett a közösbe. A védelem azonban továbbra is gyenge, amint a Chiefs nem szerez majd 30+ pontot, rögtön érkezni fog az első vereség.

https://twitter.com/dkurtenbach/status/1043923003631947776?s=21

A mérkőzés legrosszabbja/legszerencsétlenebbje: Jimmy Garoppolo (49ers), QB, 20/30, 251 yard, 2 TD

Nem játszott rosszul Garoppolo, de ennél sokkal több kell. A yardjai többsége akkor jött, amikor már nagyon vezetett a Chiefs, ráadásul még Mahomesnál is több játékot nézett el, nem tudta kezelni a harmadik kísérleteket, lábon sem volt haszon belőle semmilyen téren. Ráadásul még meg is sérült – bár erről nyilván nem ő tehet – és minden bizonnyal véget ért a szezonja.

Összegzés: A Chiefst továbbra is tarthatatlannak tűnik, bár azért már kezd normalizálódni a dolog, nem fognak minden meccsen 30+ pontot szerezni. A védelem nagy probléma lehet, de Justin Houston elit játéka és Eric Berry visszatérése mellett azért van némi potenciál az egységben. A 49ersnek alapból nem fájna ez a vereség, az 1-2 még nem is olyan rossz ebben a hektikus NFC-ben, de Jimmy Garoppolo nélkül esélytelen lesz a csapat. 49ers@Chiefs 27-38

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!