Connect with us

Hír

Adrian Peterson: Úgy kellene értékelni a futókat, mint az irányítókat

A futók értéke állandó témát szolgáltat a szakértőknek, a szurkolóknak és a játékosoknak egyaránt. Most épp Adrian Peterson szólalt meg a kérdéskör kapcsán, mint érintett, és nyilván nem elégedett a helyzettel.

“Hogy őszinte legyek, ez tiszteletlenség. Komolyan. Úgy gondolom, hogy el fog jönni a változás. Frank Gore-ral megmutattuk, hogy hé, mi is értékesek vagyunk. Nekünk is lehet 10-14 éves karrierünk, úgyhogy értékeljetek úgy minket, mint az irányítókat!”

– mondta Peterson a TMZ-nek.

A realitás kérdés nélkül az, hogy a futók értéke közelében sincs az irányítókénak. És ez nem tiszteletlenség, egyszerűen ilyen a foci. Az irányítók sokkal, de sokkal többet tesznek hozzá a játékhoz, ehhez kétség sem férhet, ezt pedig a szerződésük is tükrözi. Nem is hozzájuk kellene mérnie magát Petersonnak, lehetne más posztokat keresni, amik kapcsán akár értelmes vitába is lehetne keveredni, de az irányító fixen nem ilyen.

AP már 35 éves, a 14. szezonját kezdi majd az NFL-ben. 2011-ben egyébként alaposan feltornázta a futófizetéseket, hiszen akkor egy hét évre szóló, $96 milliós szerződést írt alá a Vikingsszal. A fizetési sapka azóta 65 százalékkal emelkedett, a futók fizetése viszont kis túlzással megragadt azon a szinten, a csapatok más posztokba ölik a fizetési keret nagyobb százalékát. Ennek pedig oka van.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!