Connect with us

Hír

Mindenidők legjobb egyetemi elődöntőit hozta a szilveszter

Először is boldog új évet mindenkinek!

Másodszor pedig egészen elképesztő elődöntőket hozott az egyetemi bajnokságban a 2022-es év utolsó napja, amik nem hogy itthon, de még Amerikában is átcsúsztak az újévbe.

A Fiesta Bowlon a harmadik kiemelt TCU egy touchdownnál nagyobb underdogként meglepte a második kiemelt Michigant és 51-45 arányban diadalmaskodni tudott, ezzel az első Big12 csapat lett, amely bejutott az NCAA döntőjébe. Az első félidőben a Horned Frogs magabiztosan 21-6-ra vezetett többek közt egy pick-6-nek is köszönhetően, aztán a harmadik negyed valami egészen hihetetlenre sikeredett: 44 (!!!) pontot szereztek a csapatok. Az utolsó játékrész elején három pontra is feljött a Wolverines, azonban fordítania már nem sikerült és a TCU bejutott történelme első döntőjébe.

A Peach Bowlon az első kiemelt Georgia 42-41-re meg tudta verni a negyedik kiemelt Ohio State-et, ehhez kellett a Buckeyestól egy utolsó pillanatos kihagyott 50 yardos mezőnygól is, ami éppen átcsúszott az újévbe. A félidőben még az Ohio State vezetett és a Dawgs két touchdownnyi hátrányban is volt a harmadik negyed végén, azonban egy huszáros hajrával, az utolsó játékrészt 15 ponttal megnyerve behúzta az elődöntőt és megmaradt az esélye a címvédésre. Nem volt egyébként korábban olyan csapat az egyetemi rájátszás történetében, amely 14 pontos utolsó negyedes hátrányból fordítani tudott volna.

A nemzeti döntőt tehát a Georgia és a TCU játssza majd január 9-én a SoFi Stadiumban Los Angelesben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!