Connect with us

Hír

A roughing the passer büntetések visszanézhetőségét vizsgálja a versenybizottság

A játékvezetést sokan kritizálják manapság (is) az NFL-ben, ezen belül is sok szó esik a roughing the passer büntetések túlzott szigoráról. Van is egy olyan (egyelőre meg nem nevezett) csapat a ligában, amely szeretne változtatni ezeken és visszanézhetővé tenné az RTP-re bedobott sárga zászlókat, erről pedig hivatalos szabálymódosító javaslatot is benyújtott – írja Judy Battista.

A versenybizottság a napokban készül fel a márciusi tulajdonosi meetingre, hogy miken kellene változtatni a szabályokat illetően. A csapatok nyújthatnak be javaslatokat, és a bizottság is kitalálhat módosításokat, amikről majd a tulajok szavaznak jövő hónapban.

Battista értesülései szerint egyébként nem fogja a bizottság támogatni ezt a szabálymódosító javaslatot, ugyanis megvizsgáltak több mint 80 RTP büntetést a tavalyi szezonból és mindössze háromnál gondolták úgy, hogy megkérdőjelezhető volt a bírói ítélet.

A játékvezetőket egyébként a jelenlegi szabályok úgy utasítják az irányítók védelmében, hogy akkor is inkább dobják be zászlót, ha kérdéses a dolog, és ne csak akkor, ha teljesen biztosak a szabálytalanság tényében.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!