Connect with us

Hír

Alex Smith szerint egy védőfelfogású főedző nem tud kinevelni egy franchise QB-t

Nagyon sokan vannak azon a véleményen, hogy egy fiatal franchise irányító mellé támadófelfogású főedző az ideális. Ezzel lehet vitatkozni (lásd Josh Allen vagy Tom Brady), de például Alex Smith a saját kárán tanulta meg, milyen az, ha védőfelfogású edzővel kell dolgozni.

“Egy védőfelfogású főedzőnek más a mentalitása. Ez különösen akkor probléma, ha egy fiatal irányítóval kell együtt dolgoznia. Ebben az esetben minden arról szól, hogy nehogy elszúrd, ne add el a labdát, ne hozd rossz helyzetbe a csapatot. Szerintem Robert Saleh például egy nagyszerű védőguru és koordinátor, de fogalma sincs, hogyan kell fejleszteni egy irányítót. A koordinátor, amit kinevezett, soha nem hívott játékokat. Minél inkább azt hiszed védőfelfogású edzőként, hogy felkészültél egy fiatal irányító fejlesztésére, annál nagyobbat tévedsz”

– mondta Smith (via JoeBucsFan.com).

Alex Smith 2005-ben a 49ers 1/1-ese volt, a főedzője pedig az a Mike Nolan, aki a kinevezése előtt a Ravens védőkoordinátora volt. Nolan regnálása katasztrofális volt, Smith-nek pedig karrierje első öt évében négy különböző támadókoordinátorral kellett dolgoznia. Érthető, miért nincs odáig a védőfelfogású főedzőktől.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!