Connect with us

Hír

Idén nem lesz supplemental draft

Tavaly volt, idén viszont ismét elmarad a supplemental draft, jelentette be az NFL. A döntés annak fényében talán nem meglepő, hogy az eseményt 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben sem rendezték meg, 2023-ban pedig két jelentkező közül senki sem kelt el.

A supplemental draftra olyan játékosok jelentkezhetnek, akik a rendes draftra valamilyen okból nem jelentkeztek, ellenben időközben megváltozott a jogosultsági státuszuk és például a tanulmányi eredményeik miatt az egyetemre sem mehetnek vissza focizni. Itt is hét körön át megy a buli és a csapatok a következő évi pickjeikkel licitálhatnak a játékosokra.

Utoljára 2019-ben kelt el valaki a supplemental drafton – akkor a Cardinals egy 2020-as ötödik körös picket adott a safety Jalen Thompsonért (ő be is vált, később kapott egy évi 12 millió dolláros szerződést). Egy évvel korábban pedig két cornerback is elkelt, a Giants Sam Bealt szerezte meg egy harmadik körös cetliért, a Washington pedig Adonis Alexandert egy hatodik körösért.

A három leghíresebb supplemental draft pick az utóbbi időből egyébként Ahmad Brooks, Terrelle Pryor és Josh Gordon, de a Hall of Famer Cris Carter is így talált magának anno csapatot.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x