Connect with us

Hír

Kansas állam elhappolná a Chiefst a jelenlegi otthonából

A Chiefsnek (és az MLB-ben játszó Royalsnak) gondjai akadtak a stadionja finanszírozásával, fejlesztésével, amihez állami segítséget kértek. Ezt viszont Missouri-ban (ahol jelenleg székelnek) nem kapták meg, tehát mindent saját pénzből kellene kicsengetniük. A szomszédos Kansas állam viszont szívesen elhappolná őket.

Sokaknak lehet nem egyértelmű, de Kansas City épp Missouri és Kansas állam határán helyezkedik el, a sportcsapatok pedig a missouri felén játszanak a városnak. Szóval a Chiefsre kansasi csapatként hivatkozni pontatlan, ők Missouri államban székelnek és azon belül Kansas Cityben játszanak

Most hogy ezt tisztáztuk, talán érthetőbb, mi is történik pontosan. Kansas állam vezetősége most törvénybe iktatta, hogy az állammal határos helyszíneken elhelyezkedő csapatok számára (ami technikailag a Colorado államban játszó Broncost is jelentené egyébként) egy új stadion költségeinek 70 százalékát állná Kansas, tehát csak a maradék 30 százalékot kellene a franchise-oknak kifizetniük – írja az ESPN.

A Chiefsnek és a Royalsnak egyébként 2030-ig szól a bérleti szerződése a jelenlegi helyén, tehát a költözés 2031-re lehetne esedékes.

Click to comment
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x