Connect with us

Hír

Még nem tudott közös nevezőre jutni a Dolphins és Tua Tagovailoa

Továbbra is folynak a tárgyalások Tua Tagovailoa és a Dolphins között, azonban a feleknek egyelőre nem sikerült közös nevezőre jutniuk – hiszen ha ez megtörtént volna, akkor már lenne egy zsíros szerződése az irányítónak. Jeff Darlington beszámolója szerint Tua érthető módon hasonló összeget szeretne, mint amit legutóbb Jared Goff és Trevor Lawrence kapott, hiszen ez a piac jelenleg, ugyanakkor a Dolphins (még) nem ajánlott neki ehhez közeli összeget.

Goff évi $53 milliót, Lawrence évi $55 milliót kapott, és még ha nem is lehet csak ezen számok alapján összehasonlítani a szerződéseket, nyilván nagyon jó kiindulópontot adnak a tárgyalásokhoz. Tuának pedig nagyon könnyű amellett érvelnie, hogy mindkettőnél többet kellene kapjon. Goffnak megvannak a csapatsikerei Tuával szemben, azonban a Dolphins QB-ja MVP-jelölt volt több ízben is az utóbbi években és statisztikailag lepipálja a Lions irányítóját. Lawrence tehetségesebb, jobb adottságokkal rendelkezik, ellenben neki sem csapatsikerei, sem kiemelkedő statisztikái nincsenek. Szóval Tua és ügynöke magabiztosan állhat oda a tárgyalóasztalhoz, hogy az irányító letette az asztalra ezt és ezt, ennek pedig ennyi az ára.

Ugyanakkor a Dolphinsnál is valamilyen szinten jogosan állnak úgy hozzá a dologhoz, hogy nem akarnak ilyen összeget ajánlani. Hiszen Tua megkapta a liga egyik, ha nem a leginnovatívabb főedzőjét és a leggyorsabb, legveszélyesebb elkapósort a ligában, aminek összességének segítségével érthető módon sokkal jobban mutatnak a statisztikái, mintha mondjuk Lawrence helyzetébe csöppenne bele.

Szóval nehéz tető alá hozni egy mindenkinek megfelelő hosszabbítást, és kíváncsian várjuk, ki adja be előbb a derekát. No meg azt is, hogy erre mikor kerül sor, és hogy addig esetleg Tua hajlandó-e drasztikusabb lépéseket tenni, mondjuk nem edzeni az edzőtáborban.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x