Connect with us

Szerződések

Ha pénzről van szó, Tua Tagovailoa és Jordan Love is ott az elitben

Csak úgy záporoznak idén a jobbnál jobb irányítószerződések, Jared Goff, Trevor Lawrence, Tua Tagovailoa és Jordan Love is 50+ millióért írt alá. Utóbbi kettő ráadásul szinte egymás után, hasonló körülmények között hosszabbított a csapatával. De hiába kapott papíron Love rekordszerződést, Tua jobban fog keresni nála.

A Tua/Love szerződések előtt két irányító volt a képzeletbeli toplista élén papíron 55 millió dolláros fizetéssel: Joe Burrow és Trevor Lawrence. A liga valójában legjobban kereső két QB-ját viszont Jared Goffnak és Lamar Jacksonnak hívták, abszolút ők jelentik a mércét (illetve még Deshaun Watsont is ide vehetjük a teljesen garantált szerződése miatt). Így tehát ha valaki tényleg a liga legjobban kereső irányítója akar lenni, akkor ahhoz minimum egy olyan szerződést kell kötnie, ami

  • 156 millió dollárnál többet fizet a kontraktus első három évében (vagy a garantált években),
  • a szerződés teljes időtartalmának átlaga 52 millió dollár fölött van,
  • illetve bónuszképp hozzátehetjük, hogy a teljesen garantált tartalom 230+ millió dollár legyen (ezzel tudja überelni Deshaun Watson szerződését).

Ezt nyilván lehetne még fokozni azzal, hogy kapja meg a fizetési plafon legalább 24,51 százalékát és új pénzben kapjon többet 55 millió dollárnál, de ezek annyira nem releváns tényezők. A lényeg a garantált éveken van (ez korábban az első három szezont jelentette, az irányítóknál viszont lassan első négy-öt évről kezdhetünk beszélni), hisz az utolsó évekhez annyi nullát lehet írni, amennyit nem szégyell a csapat – semmit nem jelent, ha addigra simán ki lehet vágni valakit ha megsérül vagy visszaesik a teljesítménye.

Hogyan lehet Jordan Love a liga legjobban fizetett irányítója?

Amikor megpróbáltam belőni Jordan Love szerződését – annak tudatában, hogy a legjobban fizetett irányító lehet –, akkor azt írtam, hogy a Packers QB-jának legalább egy 4 éves, 250 millió dolláros hosszabbítást kellene kötnie, amiből 231 millió dollár teljesen garantált. Ez új pénzben 62,5 millió dolláros átlagot jelentene, Love idei 11 millió dolláros fizetésével kiegészítve pedig egy 5 éves, 261 milliós szerződést kapnánk, ami az 52,2 milliós átlagával – ha minimálisan is, de – megelőzné Lamar Jacksont.

Erre persze túl nagy esélyt nem láttam, így tippre egy 5 éves, 280 millió dolláros hosszabbítást vizionáltam, amiből effektíve 205 millió dollár teljesen garantált (második legtöbb). Ezzel új pénzben ő lett volna a legjobban kereső QB, a szerződése teljes átlaga is 48,5 millió lenne (a harmadik legmagasabb), az első három évben pedig valahol 130-150 millió között tartottam volna reálisnak (top 3-5). Tuából ennyit nem néztem ki, nem úgy tűnt, hogy a Dolphins nagyon ragaszkodik hozzá, de a csapat végül megadta magát a trendeknek és kitömte az irányítóját, ráadásul kicsivel jobban is, mint ahogy a Packers Love-ot.

Love vs. Tua

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bollokg
bollokg
2024-07-31 07:16

Mahomes szerződése hogy néz ki a többiekhez képest?

Last edited 1 month ago by bollokg
Miguel Borges
Miguel Borges
Reply to  bollokg
2024-08-01 01:02

Úgy mint aki gyűrűket akar nyerni,de közben azért jòl is keresni!
Egyéb bevételekkel szerintem simán ő a leggazdagabb…de majd a szakértők megmondják.

bollokg
bollokg
Reply to  Miguel Borges
2024-08-01 10:30

csak mert úgy emlékszem, hogy volt egy szerződés átstrukturálása, amivel kb. a legjobban kereső lett a következő 1-2 évben, ebbe a táblázatba pedig nem fért bele (lehet, mert más a szerződésének a kialakítása)

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x