Connect with us

Minden ami NFL

X-faktorok – AFC East 2024

Egy jó szerepléshez mindig szükség van olyan játékosokra, akik X-faktornak tekinthetők, azaz vagy teljességgel nélkülözhetetlenek a csapatuk számára, vagy nagyon fontos lenne a jó teljesítmény a részükről a sikerek elérése érdekében. Ilyeneket keresünk legújabb sorozatunkban annyi kitétellel, hogy irányítót és edzőt nem választhatunk. Jöjjön az AFC East.

Buffalo Bills

Ki a legnagyobb X-faktor? 

Tavaly ilyenkor egyértelműen Stefon Diggs volt a Bills támadósorának legfontosabb játékosa Josh Allen után. Az elkapó rengeteget segített az irányító felépítésében, együtt léptek be posztjuk elitjébe és a csapat sikeressége nagyban a közöttük lévő kapcsolaton alapult. Idén viszont a Bills elcserélte Diggst a Texanshoz, ami ugyan első ránézésre érthetetlen lépésnek tűnhet egy Super Bowlra hajtó csapattól, de a lépésben volt ráció.

A pénzügyi okokon, illetve az elkapó személyiségével kapcsolatos problémákon túl komoly szakmai érvek is voltak a távozás mellett. A támadókoordinátor Joe Brady ugyanis nem nagyon hisz az első számú elkapókban és leginkább arra használja őket, hogy kvázi csaliként teret nyissanak a többi skill játékosnak. Diggs szerepe ezzel elég jelentősen degradálódott, ilyen körülmények között pedig fölösleges volt top fizetéssel a rosteren tartani.

Mikor szabad elcserélni egy elit elkapót?

Az elkapósorban ennek megfelelően nincs is igazán minőségi célpont, és ez az állítás akkor is megállja a helyét, ha a tight endekkel is számolunk. Ellenben felértékelődött a futóposzt és sokkal nagyobb szerep hárult James Cookra. Brady előtt Cook felé átlagosan 2,7 passz szállt meccsenként, míg vele az oldalvonalon ez a szám 3,9-re nőtt. A támadó futókísérleteinek száma is megnőtt az átlag 12-ről 17-re, vagyis megközelítőleg 15 labdaérintés helyett 21 jutott neki meccsenként, ami egy teljes szezonra levetítve 102 extra játékot jelent. Cook pedig mutatott is szép dolgokat, a szezont a rájátszással együtt 1226 futott és 472 elkapott yarddal fejezte be. Egy teljes felkészüléssel a háta mögött a Bills legjobb és legfontosabb támadója lehet idén Josh Allen után.

Kire böknénk rá a labda túloldalán?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x