Connect with us

Hír

Ja’Marr Chase megpróbálta, de nem sikerült

Ja’Marr Chase idén jogosulttá vált arra, hogy új szerződést kössön a Bengalsszal, azonban a csapat ezt még korainak gondolta. A liga egyik legjobb elkapója így holdoutba kezdett (pontosabban hold-inbe, vagyis ott volt az edzéseken, csak nem csinált semmit), de nem jött be a húzás, így most újra edzésbe állt, írja Tom Pelissero.

A 24 éves támadó három év alatt 45 meccsen lépett pályára, ezeken összesen 3717 yardot és 29 TD-t szerzett, illetve hét rájátszás meccsen volt még 45 elkapásból 588 yardja és három TD-je. Ehhez képest mindössze $1,055 milliót fog keresni idén, de jövőre is csak 21,8 millióval lenne gazdagabb az ötödik éves opciójával, miközben már most is legalább évi $30-32 milliót, de inkább évi $35 milliót érne a piacon.

7 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Cseh Tibor
Cseh Tibor
2024-08-25 21:46

Én nem igazán értem ezeket a játékosokat.A csapatuk anélkül ad nekik egy szerződést,h egy percet is játszottak volna az nfl-ben.Minden ilyen szerződés valamennyire lutri a csapatnak.Aki ilyen biztos magàban az miért nem jön draftolatlanul a ligába,h mondjuk gyorsan kiharcoljon magának egy zsíros szerződést?Vagy annyira mégsem biztosak magukban?

katonadani
Admin
Reply to  Cseh Tibor
2024-08-26 08:24

a draftolatlan játékosok nem írhatnak alá drágábban, sőt sokkal olcsóbban. senki nem jöhet draftolatlanul a ligába, nem kaphatnak hatalmas szerződést, akkor sem, ha amúgy simán megkapnák pár csapattól “látatlanban” is.
És ne feledjük, hogy nem véletlen draftolják őket magasan az egyetemen mutatottak alapján.

Cseh Tibor
Cseh Tibor
Reply to  katonadani
2024-08-26 10:15

Nem véletlen,de így is elég sok elsőkörös nem válik be, nagyjából a fele? Mennyi idő után kaphat egy UDFA igazi piaci szerződést? És mi a helyzet azokkal,akik màs ligából jönnek,CFL pl.?

Last edited 18 days ago by Cseh Tibor
katonadani
Admin
Reply to  Cseh Tibor
2024-08-26 10:20

Szabályok értelmében UDFA játékosok legkorábban két év után, draftoltak legkorábban 3 év után kaphatnak szerződést.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Cseh Tibor
2024-08-26 08:31

Egyszerűen azért, mert nem teheti meg.
Én úgy tudom, hogy eleve aki nem jelentkezik a draftra, az UDFA sem lehet, és nem köthet szerződést NFL csapattal. De ebben nem vagyok biztos.
Az viszont biztos, hogy az UDFA szerződések is maximálva vannak (az újonc szerződésekhez hasonlóan), azaz nem alkudhat ki magának egyetlen újonc sem gigaszerződést.
Valamint rájuk is vonatkozik a 3 éves szabály, azaz az első 3 szezonban nem köthetnek szabadon, nagy pénzért hosszú távú szerződést, csak UDFA kontrakton játszhatnak a ligába, ami az évi 1 milliót is majd csak jövőre fogja elérni.
Ez alatt a 3 év alatt pedig egy első körös játékos annyit veszítene, amit már nem tud behozni utána soha sem.

Ki van ez találva az NFL részéről!

ui.: ez nem csak az újonc játékosokkal való kibaszás miatt van így, hanem hogy ne lehessen megkerülni az NFL legfontosabb erőkiegyenlítő rendszerét a draftot. Ha működne, amit mondasz, akkor egyetlen biztos 1/1 várományos (pl.: Trevor vagy Caleb) sem jelentkezne a draftra, hanem a piacon szerződnének le jó csapatokhoz nagy pénzért.

Gyula
Gyula
2024-08-26 09:11

Van ott azért még 3,8m roster bonus idénre, ennyire ne ferditsetek.
https://www.spotrac.com/nfl/player/_/id/72384/jamarr-chase

Fetyke
Fetyke
2024-08-26 10:37

Cseh Tibor témájához kapcsolódóan.
Az hogy Chase most hosszabbítást szeretne, nem azt jelenti, hogy ezt a két szezont ne játszaná le ezért az összegért. Ez úgy működik ugyanis, hogy ezekhez az évekhez adják hozzá a hosszabbítást és papíron csak utána kap majd nagy pénzt.
A valóságban előre hozhat a csapat kifizetést (például aláírási bónusz) és így a mostani olcsó évek terhére tud könnyíteni a nagy szerződés jövőben esedékes kifizetésen (vagy azok cap-ben történt elkönyvelésén). És így már papíron és a valóságban is sokat tud már most keresni (cserébe később megint jóval piaci érték alatt kap majd e miatt).

Ráadásul a mostani trendek alapján leginkább pont a csapatoknak érdeke a minél előbb történő hosszabbítás. Ugyanis amilyen ütemben nő a cap, úgy hatalmas mértékben nőnek egyes posztok (QB, WR) fizetései is. A Vikings például tavaly még megúszta volna 30-32 millióból a Jeffersonnal történő hosszabbítást. Idén már a 35-nek is örülhettek Minnesotában.

És Burrow szerződése mellett minden milliót érdemes lenne megspórolni, amit lehet…

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x