Connect with us

Minden ami NFL

Love vs. Tua – Ki éri / érdemli meg a nagy pénzt?

A héten Jordan Love és Tua Tagovailoa is hatalmas pénzt kapott a Packerstől és a Dolphinstól, ezzel bekerültek az 5 legjobban fizetett irányító közé. De megéri a két csapatnak ez a nekik kifizetett évi 55-, illetve 53,1 millió dollár? Avagy másképp nézve megérdemlik ezek az irányítók ezt a pénzt? Letettek eleget az asztalra és jók a kilátásaik a jövőt nézve? Erre próbálunk meg most válaszolni. 

A szerződéseikről külön írtunk mélyreható elemzést, amiből kiderülnek a piszkos anyagiak, hiszen sok más szempontot is figyelembe kell venni a kontraktusok megítélésénél, mint az éves átlagot. Ha még nem tettétek, mindenképp ajánljuk ezt a cikket:

Ha pénzről van szó, Tua Tagovailoa és Jordan Love is ott az elitben

Most viszont a pályán látott dolgokról lesz szó, azaz megnézzük milyen irányító Tua és Love, mi miatt éri meg a csapatuknak beléjük fektetni, milyen kérdőjeleik vannak, és végül arra is választ adok, hogy mindezeket figyelembe véve én megadtam volna-e nekik a nagy pénzt.

Tua Tagovailoa, Dolphins, évi $53,1 millió

Miért éri /érdemli meg?

Tua egy rendkívül pontos irányító, ehhez kétség sem férhet. Ugyan manapság egyre jobban látjuk, hogy a pontosság fejleszthető és ha valaki pontatlan, még javulhat, de az is elég egyértelmű, hogy ha ez a tulajdonság megvan valakiben, az egy nagyon nagy plusz.

Emellett az egyik legjobb a ligában a labda elengedésének gyorsaságában. Egyrészt mert nagyon gyorsan dönt és baromi jó a kémiája a WR-eivel, másrészt mert rendkívül gyors az úgynevezett release-e, tehát az az idő, ami a dobómozdulat elindításától a labda elengedéséig eltelik. Ez egy elég fontos tulajdonság, ebben a támadósorban meg aztán főleg.

A Dolphins offense gyakorlatilag úgy van összerakva, hogy Tua gyors release-e köré épít. Ezért nem annyira fontos a gyenge támadófal, vagy épp a gyenge támadófal miatt nagyon fontos az irányító ezen tulajdonsága. Azon nyilván lehet vitatkozni, hogy Mike McDaniel tudna-e másfajta támadósort összerakni, de az offense jelenlegi kialakításában Tua egy nagyon fontos láncszem.

Megkockáztatom azt is, hogy nincs 10 irányító (és jó eséllyel kisebb is ez a szám), akivel jobban működne ez az offense, mint a hawaii QB-val. Ilyen szempontból tehát a Dolphinsnak jobban megéri Tua, mint a legtöbb csapatnak, ahol kevésbé erre a tulajdonságra vannak kihegyezve a dolgok.

Milyen kérdőjeleink vannak?

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x