Connect with us

Hír

Több mint 1000 játékos veszti el az állását kedd estig

Véget ért az előszezon, ez pedig azt is jelenti, hogy a következő napirendi pont a csapatok számára a keretszűkítés. Magyar idő szerint kedd este 10 óráig kell mindenkinek 90 főről 53 főre szűkítenie a rostert. Ez pedig azt jelenti, hogy rengetegen veszítik el az állásukat a következő másfél nap során.

Egész pontosan 1184 játékosról van szó (32*(90-53)), akiket kivágnak majd. Illetve ennél valamivel kevesebb, hiszen közülük vannak, akik sérültlistára fognak kerülni. Ráadásul az új szabályok megengedőbbek is ezzel kapcsolatban, hiszen eddig aki a keretszűkítés előtt IR-re került, az fixen kihagyta a szezont, az idei szezontól viszont két játékost a kivágások előtt “büntetlenül” IR-re lehet majd tenni.

A bő 1000 kivágott játékosból egyébként 544-en hamar új állást kapnak, hiszen (a waiver kör után) csapatonként 17 férőhely van a gyakorlócsapatban – ez viszont jóval kevesebb fizetést és munkabiztonságot jelent.

Azt is fontos megjegyezni, hogy más csapatok rárepülhetnek a kivágott játékosokra a waiveren (vagy veterán játékosok esetén simán szabadügynökként), szóval a “végső 53-as keret” sosem végső valójában, mindig változik.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2024-08-26 10:59

Úgy emlékszem, a practice squad mérete 16 fő volt. Akkor ezt tavaly óta növelték +1-gyel, ugye?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x