Connect with us

Hír

Tua Tagovailoa páros lábbal szállt bele Brian Floresbe

Tua Tagovailoa idén megkapta a nagy pénzt, már nincs mitől aggódnia, így mer őszintén beszélni karrierje elejéről. Tavaly még csak arról beszélt a Brian Flores és Mike McDaniel közötti különbség kapcsán, hogy új edzője sokkal inkább engedi, hogy önmaga legyen. Most viszont alaposan beleállt Floresbe.

“Ha minden nap úgy kelsz fel, hogy “megmondtam, hogy szar vagy abban amit csinálsz” vagy hogy “nem vagy idevaló”, vagy hogy “nem is kéne itt lenned, másnak kéne itt lennie” vagy hogy “nem érdemelted ki ezt”, aztán meg jön valaki más, aki azt mondja, hogy “tökéletes vagy ahhoz, amit csinálni akarunk, pontos vagy, a legjobb vagy ebben, ez vagy, az vagy”… Hogy éreznéd magad az egyiket és a másikat hallgatva? És csak hallod és hallod. Bármi is az, jó vagy rossz, de ha egyre többet és többet hallod, akkor elkezded elhinni. Tök mindegy ki vagy, akár az USA elnöke is lehetsz. Ha egy borzalmas ember mond neked dolgokat, amiket nem akarsz hallani és valószínűleg nem is kellene hallanod, akkor elkezded elhinni ezt magadról.”

Flores ugyebár Bill Belichick alatt tanult, ahol megszokott lehetett az ilyesfajta hozzáállás. És van akinél ez működik. Tom Bradynél működött. De minden ember más és más, nem mindenki válaszol jól az ilyen edzésre, van aki összeomlik alatta és csak a legrosszabbat hozza ki belőle. Az edzőknek ismerniük kell a játékosaikat és ehhez alakítani a módszereiket (nem csak ennek kapcsán, például úgy is, hogy ki hogyan tanul, például vizuálisan vagy gyakorlás útján). Flores láthatóan nem végzett jó munkát Tua kapcsán.

És persze benne lehetett az is, hogy Flores egyáltalán nem akarta magának Tuát, hiszen tudvalevő volt 2021-ben, hogy nagyon cserélni akart Deshaun Watsonért, akit épp rengeteg nő vádolt szexuális zaklatással. A PFT infói szerint részben ezért nem lett csapatkapitány abban az évben Tagovailoa.

Végül egy évre rá a tulajdonos Stephen Ross Florest és Tuát is meneszteni akarta és Miamiba akarta hozni Sean Paytont és Tom Bradyt, ám ez nem jött össze, helyette megbüntették a csapatot tampering miatt. Aztán a lehető legjobb dolog történt velük és szerencséjükre kinevezték Mike McDanielt főedzőnek.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x