Connect with us

Összefoglaló

A Cowboys győzelmével indult a 4. forduló

NFC East rangadóval indult a forduló, ahol a Cowboys szinte végig vezetve, de végig szoros meccsen 20-15 arányban megverte a Giantset. 

A Giants elég jól haladt az első félidőben, mind a három támadásából pontot tudott feltenni a táblára, azonban mindháromszor csak mezőnygól lett a sztori vége. A Cowboys ellenben egy punttal kezdett, utána viszont kétszer touchdownt értek el, előbb Rico Dowdle screen játéka, majd CeeDee Lamb hosszú elkapása után. Így ők mentek vezetéssel szünetre (14-9).

A második félidőt megint jól kezdte a Giants, eljutottak szinte a gólvonalig, azonban Brian Daboll három yardról nem ment neki a negyedik kísérletnek. Így egy újabb mezőnygóllal közelebb zárkóztak, de talán jobb döntés lett volna megpróbálkozni egy TD-vel. Utólag ez eléggé hiányzott, ugyanis több touchdown nem született a találkozón, a Cowboys még kettő (az egyik 60 yardos Brandon Aubrey-tól), a Giants pedig egy mezőnygólt rúgott be, így lett 20-15 a vége. A hajrában muszáj volt már negyedikre rámenni a Giantsnek, de az ellenfél térfelén elbuktak, és ugyan Aubrey kihagyta idei első field goalját, 30 másodperc alatt már nem tudott TD-t szerezni a Giants, Daniel Jones dobott egy kvázi hail mary interceptiont, amivel lezárult a találkozó.

Érdekes módon a Giants úgy uralta az órát a meccsen, hogy a futójátékuk egyáltalán nem ment az eddig katasztrofális dallasi futásvédelem ellen: mindössze 1,1 yardos átlaggal tudtak haladni. A passzok viszont nagyon ültek, legalábbis rövid- és középtávon, mert Jones négy mély passzt is aluldobott, amiből legalább kettő touchdown lehetett volna jó dobás esetén. Ez pedig végülis a különbséget jelentette a felek közt. Malik Naberst ugyanakkor mindenképp ki kell emelni, aki 12 elkapásból 115 yardot szerzett. Óriásit megy az újonc WR.

A dallasiaknál sem volt jó a futójáték, ellenben Prescott nagyon sok szoros őrizetbe dobott pontos labdát mutatott be, amivel többször életben tartotta a drive-okat. CeeDee Lamb 98 yardig és egy TD-ig jutott, de nem is az offense volt a sztori a meccsen, inkább a védelem, ami meglepően jól fogta a futást. Mondjuk cornerek hiányában most meg a passzvédekezéssel akadtak problémák. Illetve a támadófal sem tartott ki valami jól.

A Cowboys így 2-2-vel, a Giants 1-3-mal áll.

Videós összefoglalót itt. 

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x