Connect with us

Második olvasás

Második olvasás #4 – A helyükre kerültek a csapatok

2024 már eddig is őrült egy év volt, és most úgy néz ki, ez az NFL-be is begyűrűzött. Eddig még nem nagyon volt papírformának tekinthető fordulónk, most is rengeteg meglepetés történt, de legalább a korábbi anomáliákat sikerült kompenzálni és sok csapat a helyére lett rakva.

Új rovatunkban számos érdekesség mellett hozzuk a vasárnapi futballdömping nyerteseit és veszteseit, kiosztunk pár díjat és értékeljük a legfontosabb meccsnapi történéseket. 

A hét témája: A helyükre kerültek a túlhype-olt csapatok

Bár sok szempontból ez is egy rendhagyó kör lett, de legalább a korábbi hype vonatok kaptak egy tisztességes gyomrost. Kezdjük rögtön a Saintsszel, ami az első két forduló után olyan számokat hozott a labda mindkét oldalán, amire csak legendás csapatok voltak képesek és páran már egy esetleges Super Bowl runról kezdtek suttogni. Ehhez képest most sikerült sorozatban másodszor is kikapni, ráadásul a Falcons elleni vereség a PO-álmoknak sem tett jót, ráadásul rámutat pár kulcsfontosságú limitációra.

Az egyik legfontosabb, hogy a Saints legerősebb kezdője ugyan átlag feletti, de csak egy-két sérülés kell ahhoz, hogy boruljon a kártyavár. Másrészt ott van Derek Carr, aki pont olyan inkonzisztens, mint a Raidersben volt – persze nem lehet elvárni, hogy minden meccsen elsüljön kétszer a keze pár 50+ yardos TD-ért, de egyértelműen látszik, hogy rendszeren belül nem képes stabilan jól teljesíteni és folyamatosan mozgatni a láncokat.

És bár a Falcons nyert, de nyugodtan leszállhatunk a bandwagonról. Kirk Cousins a mozgása alapján nem sérült, így már abszolút nincs semmi mentség – egyszerűen ennyire rossz. Pedig papíron a Falcons offense nagyon tehetséges, de ennyit számít, hogy nincs itt egy Justin Jefferson szintű klasszis és/vagy elit OC/támadófelfogású HC, akik fel tudnák húzni a QB játékát. Emellett a védelem sem néz ki jó, és bár nem kizárt, hogy valahogyan beverekszik magukat a rájátszásba, ez a csapat minden, csak nem Super Bowl esélyes.

A Jets-hype is gellert kapott a Broncos elleni förtelem után. 16 first down Aaron Rodgerstől, kilenc pont TD nélkül és botrányos játékhívás. Nathaniel Hackett egy kókler és sokadjára bebizonyosodott, hogy Aaron és a haverok nem fogják ezt megoldani. Emellett a támadófal sem jó, illetve bár a Broncos offense-t sikerült 10 ponton tartani, de összességében a védelem sem volt eddig domináns. Látva az AFC top csapatait nagyon nehéz elhinni, hogy ez a Jets akár csak a Wild Card kört túléli, már ha egyáltalán bejut a PO-ba.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x