Connect with us

Hír

Mit várhatunk a Kansas City Chiefstől a 2024-es NFL-szezonban?

A Kansas City Chiefs az NFL történetének küszöbén áll. Ők lehetnek az első csapatok, akikzsinórban három Super Bowlt nyernek, amit a modern korban még senki sem ért el. A Packers technikailag a ’60-as években sikerült, de a Super Bowl még nem létezett. Felejtsd el az 1929-31 Packerst is. Azokban a szezonokban még rájátszás sem volt.

A Kansas City Chiefs az NFL történetének küszöbén áll. Ők lehetnek az első csapatok, akik zsinórban három Super Bowlt nyernek, amit a modern korban még senki sem ért el. A Packers technikailag a ’60-as években sikerült, de a Super Bowl még nem létezett. Felejtsd el az 1929-31 Packerst is. Azokban a szezonokban még rájátszás sem volt.

A 19 éve tartó aszálynak ismételt bajnok nélkül véget ért Chiefs a háromfős esélyes . Az olyan sztárokkal, mint Patrick Mahomes, Travis Kelce és Chris Jones, valamint a Steve Spagnuolo által vezetett védelem , a Chiefs már zsinórban hat AFC bajnoki mérkőzésre jutott, és zsinórban nyolc osztálycímet nyert.

A Chiefs 2023-as szezonja drámaian véget ért Mahomes játékgyőztes Super Bowl-passzával, ami megőrjítette a rajongókat otthon . Ahogy 2024 kibontakozik, Mahomes és Andy Reid csapatának eddigi legjobbjait láthatjuk. Lehet, hogy ez lesz a legjobb szezonjuk?

A 2023-as szezon összefoglalója: A Chiefs’ Rollercoaster újabb Super Bowl-győzelemhez

Patrick Mahomes 2017-es draftolása óta először tapasztalta, hogy a Kansas City Chiefs védelme jobban teljesített a támadásnál a 2023-as szezonban. Egy csomó elejtett passz és hanyag játék sújtotta a csapatot, ami 11-6-os mérleget eredményezett, és a Chiefs-t a Mahomes-korszakban először arra kényszerítette, hogy országúti rájátszást játsszon. Annak ellenére, hogy három egymást követő rájátszási körben alulmaradtak, a Chiefs továbbra is bizonygatta, miért ők az a csapat, amelyet meg kell győzni, és végül bebiztosították az újabb Super Bowl-döntőt.

A Chiefs 2023-as szezonja bizonytalanul kezdődött. A kulcsfontosságú távozások és sérülések, például JuJu Smith-Schuster távozása a Patriotshoz és Travis Kelce kihagyása az 1. hetet, valamint Chris Jones szerződéstartása, korán megsértették a csapatot. A Detroit elleni szezonnyitón a fogadó Kadarius Toney hibái közvetlenül 21-20-as vereséghez vezettek. Támadásban nem javult a helyzet, a Kansas City ugyanis 44 elejtett passzal vezette az NFL-t.
védekezés ellenére a Kansas City Chiefs küzdött a következetességgel, meccseket veszített olyan csapatokkal szemben, mint a Denver és a Raiders a labdák és hibák miatt. A csapat öt év legrosszabb vereségét szenvedte el a Broncos ellen, és 16 meccsig tartó győzelmi sorozatot szakított meg ellenük. A pontozásuk is megingott a félidő után, és 1970 óta a legjelentősebb különbség volt az első és a második félidőben szerzett pontok között.

A Super Bowl visszatérése

A tehetséges San Francisco 49ers csapatával szemben a Chiefs újabb 10 pontos hátrányba került a Super Bowlban. Egy döntő, tompa punt és Mahomes időszerű játékai vad pontszerzési sorozathoz vezettek. Egy drámai hosszabbítási forgatókönyv szerint Mahomes meccsgyőztes touchdown-hajtást hajtott végre, ezzel bebiztosítva a Kansas City történelmi, egymás elleni Super Bowl-győzelmét.

Offseason Moves By The Cheifs

A holtszezonhoz közeledve a Chiefek a kritikus aggodalomra okot adó területeket kezelték, különösen széles látószögben, és megváltak útjaik olyan tévedésre hajlamos játékosoktól, mint Toney és Valdes-Scantling. A csapat visszahozta JuJu Smith-Schustert, hogy megerősítse a fogadó alakulatot. A lehetséges problémák ellenére, mint például Rashee Rice eltiltása egy eltalált incidens miatt, a Chiefs továbbra is magabiztos, szilárd magával rendelkezik, amelyet sok bukméker odds jósol, valamint Andy Reid, Mahomes, Kelce, Jones és Spagnuolo vezetésében.
Főbb változások és kihívások a főnökök számára

Kadarius Toney és Marquez Valdes-Scantling költséges hibái után 2023-ban a Chiefs a széles vevőcsoport fejlesztésére összpontosított. Mindketten lekerültek a névsorról. A Kansas City 2022-ben visszahozta JuJu Smith-Schustert, de facto első számú fogadójukat. Noha 2023-ban csendes szerepkört töltött be a Patriotsnál, megbízható mélységet és ismertséget ad a Chiefs támadásához.
Várhatóan Rashee Rice idén is vezeti majd a fogadó alakulatot, de a tavaszi dallasi balesetben való részvétele felfüggesztést vonhat maga után. Bár nem voltak halálos áldozatok, az NFL továbbra is felfüggesztheti a személyes magatartási szabályzata értelmében. Ez azonban előfordulhat, hogy csak 2025-ben fog megtörténni, mivel a liga szokásosan kivárja a jogi eljárások lezárulását. Ez a helyzet továbbra is figyelembe veszi Rice szerepét a 2024-es szezonban.

A Kansas City szintén leigazolta Marquise „Hollywood” Brownt a Cardinalstól szabad ügynökséggel. Brown, akit az MVS-hez képest felminősítésnek tartanak, még nem bizonyította, hogy képes megváltoztatni a rájátszást, mint Valdes-Scantling, hogy megszerezze a két gyűrűjét. Bár ő jobb választás, mint Toney, Brown megsérült, és kihagyja a Baltimore, korábbi csapata elleni nyitányt.

Képes-e triplát elérni a Kansas City Chiefs?

Az elmúlt 40 évben csak a New York Yankees és Phil Jackson csapata ért el három pontot a nagy sportligákban. A Kansas City Chiefs zsinórban harmadik Super Bowl-győzelmére törekszik, és megvan a tehetsége ennek a ritka bravúrnak a megvalósításához.

Lehetséges kihívások

Houston Texans : CJ Strouddal és az újonnan megszerzett Stefon Diggsszel a Texans komoly versenyzővé válhat. A 16-17. héten a Texans és a Ravens elleni meccsek döntő fontosságú szakasza nagymértékben befolyásolhatja a rájátszásba kerülést és a Chiefs útját a Super Bowlba.
New York Jets : Ha Aaron Rodgers visszatér csúcsformájába, a Mahomes-Rodgers AFC bajnokság az egyik legizgalmasabb meccs lehet.

Super Bowl ellenfelek : Történelmi jelentőségű lenne egy esetleges Super Bowl-összecsapás a Green Bay Packers ellen, amelyet valószínűleg Jordan Love vezet. A Packers kihívást jelenthet a Chiefs ellen, különösen, ha a Kansas City L’Jarius Sneed nélkül küzd a második helyén .

A lehetséges akadályok ellenére a Chiefs továbbra is erős favorit . A háromfősre fogadás ésszerűnek tűnik, ahogy a Chiefs Patrick Mahomesszel az élen. Ez a szezon jól meghatározhatja az örökségüket.

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x