Connect with us

Minden ami NFL

Pánikmérő: mekkora bajban vannak a 0-2-es csapatok?

1990 óta 279 csapat kezdett 0-2-vel, közülük mindössze 32 tudott akkorát fordítani a sorsán, hogy be is jusson a rájátszásba. Ha csak az utóbbi öt évet nézzük, akkor csak 2/41 az arány, bár épp az utóbbi két idényben volt egy-egy ilyen példa (2022 Bengals, 2023 Texans). Szóval nincs még veszve minden a 0-2-es csapatoknak, de nagyon iparkodniuk kell a továbbiakban, egy harmadik vereség pedig tényleg megpecsételné a sorsukat (1/103-nak sikerült bejutni 2002 óta). Most megnézzük egy 10-es skálán, hogy kinek mennyire kell pánikolnia közülük. 

Panthers pánikmérő: 12/10

A csapat igazából elárulta már magától is, hogy mennyire pánikol: mindössze két meccs után lecserélték Bryce Youngot Andy Dalton kedvéért, ami ki is akasztja a pánikmérőnket. Azt hiszem ez a lépés mindent elmond arról, hogyan kezdődött az idény és milyen irányba tartottak a dolgok. Meglátjuk, hogy Daltonnal mire lesznek képesek, de Younggal gyakorlatilag elkerülhetetlen lett volna az 1/1 (ami nem feltétlen lett volna rossz hosszú távon).

A Panthers támadósora tökutolsó két kör után DVOA, EPA, sikerességi ráta, passzolási EPA és passzolási sikerességi ráta alapján is, futásban csak azért nem utolsók, mert a Raiders még őket is képes volt alulmúlni. Katasztrófa az egész, a tavalyi egész éves átlagnál EPA-t tekintve háromszor rosszabb. És igen, Daltonnal valószínűleg kicsit jobb lesz, de mennyivel? Főleg hogy közben a védelem sem sokkal jobb, EPA-ben és sikerességi rátában is a 28. helyet sikerül megcsípniük, és igazából Derrick Brown kiesésével egyetlen egy magas szintű játékosuk sincs, hogy valami pozitív kilátásunk legyen.

2000 óta mindössze négy csapat volt, amely rosszabb pontkülönbséggel kezdte volna a szezont két forduló után. Szóval a pánikmérő kiakadt, irány az 1/1.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x