Connect with us

Minden ami NFL

Spygate – tények és tévhitek a Patriots kémbotrányáról

Az elmúlt bő 20 évben volt pár igen súlyos következményekkel járó szabálysértés vagy épp szabálymódosítás az NFL-ben. Spygate, Megatron Rule, Deflategate, Tuck Rule, Bountygate – ezekről szinte mindenki hallott, ugyanakkor az internet tele van tényként közölt ferdítésekkel és tévhitekkel. Az új cikksorozatunkban tényszerűen bemutatjuk ezeket az eseményeket, de nem akarunk igazságot tenni – mindenki maga döntse el, hogy mit gondol ezekről.

A cikksorozat a támogatóink kérésére és az előfizetőink jóvoltából jöhetett létre. Ha szeretnél te is beleszólást abba, hogy milyen tartalmak jelenjenek meg a Fűzővel Kifelé!-n, akkor csatlakozz az FK!+ közösségéhez!

A Spygate, avagy a kémbotrány az NFL történetének egyik legjelentősebb és legismertebb botránya, amely nemcsak a sportág integritását, de minden idők legsikeresebb dinasztiájának reputációját is alaposan megtépázta. A vádak szerint ugyanis a Patriots a szabályok megszegésével és minden sportetikai normával szembe menve kémkedett az ellenfelei után, ami a legvadabb teóriák szerint akár három bajnoki címet is eredményezett a franchise-nak.

A gárda szurkolói szerint ez persze nem több, mint boszorkányüldözés, egy domináns csapat szándékos és tudatos gyengítésére tett kísérlet, míg az ellendrukkerek, illetve jó pár játékos és edző szerint a történelem egyik legnagyobb csalása. A továbbiakban összegyűjtjük a legfontosabb elérhető információkat, bemutatjuk az eset kronológiáját, a vádakat és az azokra adott reakciókat, illetve az ügy következményeit.

Mi történt?

2007-ben jártunk. A Patriots háromszoros bajnok volt, a liga toronymagasan legjobb és legsikeresebb csapata, egy igazi dinasztia, ami épp készült emelni a tétet, miután többek között egy második- és hetedik körös pickért először megszerezte Wes Welkert a Dolphinstól, majd cserélt a legendás Randy Mossért. A végeredményt ismerjük is: 16-0-s alapszakasz, majd egy szoros meccsen vereség a Super Bowlon. Az idény ugyanakkor nem csak emiatt vált emlékezetessé.

A Patriots a Jets ellen kezdte az alapszakaszt szeptember 9-én, ráadásul New Yorkban. A mérkőzés tükörsima lett, 38-14-re gáláztak Tom Bradyék. Másnap viszont már arról szóltak a hírek, hogy a New England csalt.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
HUF249024 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
HUF349034 900
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Click to comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x