Connect with us

Összefoglaló

A Jets és a Dolphins is megy a levesbe, a Browns megverte a Ravenst, nyert a Texans és a Chiefs

A Jetsnek a Patriotstól is sikerült kikapnia, a Dolphins pedig a Cardinalstól szenvedett vereséget, így mindkét AFC East gárda szezonja mehet a levesbe. Jameis Winston jött, látott és legyőzte a Ravenst, a Texans és a Chiefs pedig csoportragadót nyert meg, megszilárdítva vezető helyét az AFC-ben.

New York Jets @ New England Patriots 22-25

Két punttal kezdődött a mérkőzés, aztán Drake Maye megrázta magát és egy közel hétperces drive végén megszerezte a vezetést a Patriotsnak egy 17 yardos futással. Sajnos többet már nem láttuk belőle, ugyanis a következő támadásban agyrázkódást szenvedett, így a meccs nagy részében Jacoby Brissett irányított. Ez meg is látszott a támadósor teljesítmény, ami a félidő végéig egyetlen pontszerző drive-ot sem tudott összerakni, rendkívül reménytelennek nézett ki az egész.

Eközben a Jets, ha nem is volt lehengerlő, de legalább mutatott szép dolgokat, Aaron Rodgers két szép TD-t is kiosztott az első fél órában. A rúgó Greg Zuerlein viszont megint rossz napot fogott ki, az egyik kihagyott extrája miatt csak 13-7-es vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok. Ráadásul később is volt egy hibája, amikor kihagyott egy 44 yardos mezőnygól kísérletet, ez pedig később sokba került.

A második félidőt a Patriots kezdte jobban. Brissett elég jól osztogatott, végül pedig Rhamondre Stevenson beküzdötte magát a célterületre, így a New England átvette a vezetést. Egy gyors mezőnygól-váltás után azonban a Jets visszavette a vezetést az újonc futó Braelon Allen révén, így 2:57-tel a mérkőzés vége előtt TD kellett a Patriotstól a győzelemért (a kétpontos nem sikerült, így 22-17-re vezetett a Jets). Ezúttal pedig jött is a hatpontos: Brissett jól osztogatott, egy 3&9-et és egy 3&10-et is megcsinált, majd a legvégén Stevenson tört be az end zone-ba negyedik és rövidre. Ráadásul a kétpontos is sikerült, így a döntetlenhez is három pont kellett Aaron Rodgerséknek (Zuerlein ugye négy pontot hagyott a pályán). A csoda viszont elmaradt, a Jets nem tudott semmit kezdeni 22 másodperc alatt, így a Patriots behúzta a meccset, Rodgersék pedig 2-6-os mérleggel a csoport utolsó helyére kerültek – Robert Saleh kirúgása után eddig még nem sikerült nyerniük.

Baltimore Ravens @ Cleveland Browns 24-29

Nincs Deshaun Watson és rögtön életre kelt a Browns. Az első félidőben még szenvedett a clevelandi támadósor, mindössze hat pontra volt képes a Jameis Winston vezette egység, ellenben a védelem feltámadt hamvaiból és extra motiváltan teljesítve levette az MVP várományos Lamar Jacksont a pályáról. Ezzel együtt azért Ravens előnnyel mentek a szünetre a csapatok (10-6), mert a második negyed legvégén Winston kezéből kiverték a labdát és kapott egy 25 yardos rövid pályát Jackson.

A második félidőben viszont beindult a Browns, remek játékokat rajzoltak fel, Winston pedig nagyon magabiztosan végre is hajtotta azokat, így a 10-6-os hátrányból hirtelen 20-17-es előny lett (közben Justin Tucker kihagyott egy egyenlítő mezőnygólt). Sőt még egy mezőnygól is összejött a negyedik negyed vége fele, így öt perccel a lefújás előtt 23-17-re vezetett a Browns.

A Ravens nem adta fel, Jackson pedig levezetett egy 91 yardos TD-drive-ot mindössze 2:19 alatt és átvette a vezetést a vendég csapat. A Watson vezette Browns számára ez a véget jelentette volna, de Winstonék újból átmasíroztak a pályán és másfél perc alatt visszavették a vezetést egy 38 yardos gyönyörű TD-vel! Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy Winston a TD-je előtt konkrétan Kyle Hamilton kezébe dobta a labdát már mezőnygól-távolságban, de a Ravens elit safetyje elejtette élete legkönnyebb inteceptionjét.

Végül a Ravensnek volt még ideje visszatámadni és el is jutott a Browns 24 yardosáig. Ha az idén csapnivaló Justin Tucker nem hagy ki korábban egy 50 yardos mezőnygólt, akkor itt is elég lett volna FG-t rúgnia a Ravensnek, így viszont kellett a TD, amire már nem volt ereje a gárdának. Ezzel 5-3-ra romlott Jacksonék mérlege, vagyis két győzelem hátrányban vannak a konferenciát vezető Chiefsszel szemben.

Indianapolis Colts @ Houston Texans 20-23

A csoport első helyéért lépett pályára a két gárda, és bár szoros, drámai meccset láttunk, de ritka színvonaltalan lett a találkozó. Ez elsősorban a Colts kezdő irányítójának, Anthony Richardsonnak volt köszönhető, aki a negyedik negyedik effektíve egyetlen sikeres passzal rendelkezett, amikor egy elrontott coverage után eltalálta a teljesen üres Josh Downst egy 69 yardos TD-ért. Ezen kívül csapnivaló volt: ugyan egy TD-t érő átadását elejtették, de ezzel együtt is lett volna három igazán jó passza a meccsen. Végül 32 passzából csak 10 lett jó 175 yardért, egy TD-ért és egy borzalmas interceptionért.

És így is majdnem nyert a Colts. Az ellenfélnél ugyanis továbbra sem állt össze a támadósor, így bár az első félidő után 17-10-re vezetett a Texans, nem tudta lezárni a találkozót. A második félidőben szerzett két mezőnygól mindössze arra volt jó, hogy 23-20-as előnyben támadhasson a gárda a mérkőzés végén. Ami egyébként jól is haladt, csak aztán a Colts 8 yardosánál sikerült összehozni egy rendkívül komikus fumble-t, amit az ellenfél visszahordott TD-re. A Houston szerencséje az volt, hogy a turnovert szerző Dayo Odeyingbóhoz hozzáértek a földön.

A Colts tehát esélyt kapott az egyenlítésre, de csak -13 yardot sikerült haladni. A védelem viszont megint odatette magát és visszaszerezte a labdát, így Richardsonéknak volt még 50 másodpercük a meccs vége előtt, hogy mezőnygól-távolságig jussanak. Az akcióból ugyanakkor nem lett semmi, sőt a meccs végi Hail Mary kísérletből is csak egy sack fumble-t sikerült összehozni. A Texans ezzel 6-2-re javította a mérlegét és két győzelemnyi előnye van a csoportmásodik Coltsszal szemben.

Kansas City Chiefs @ Las Vegas Raiders 27-20

Sima mérkőzésnek indult, aztán végül izgulhatott a kétszeres címvédő. A Raidersben Gardner Minshew kezdett és ezúttal a vállalható formáját hozva tartani tudta a lépést az ellenféllel. Pedig folyamatosan nyomás alatt tartották, a meccs végére ötször sackelték és háromszor megütötték, plusz a vegasi futójáték 21 kísérletből csak 33 yardot haladt. Mindezek ellenére az első félidő végén csak 17-10-re vezetett a Chiefs, a harmadik negyed közepén 17-13 volt az állás, majd Patrick Mahomes eladta a labdát a saját red zone-jában.

A Raiders az ellenfél 3 yardosáról jöhetett, de eddig tartott a tündérmese. A csapat három középső nulla yardos futásra szavazott úgy, hogy 1,1 yardos átlagjuk volt, majd negyedikre behívtak egy passzt, amely egy Minshew sackkel ért véget. A turnover on downs után a Chiefs kivégző üzemmódba kapcsolva levezetett egy 19 (!!!) playből álló, 87 yardos drive-ot, aminek a végén ugyan csak mezőnygól született, de így is sikerült leégetni 10 percet az órából és 7 pontosra növelni az előnyt.

Veszve persze nem volt semmi, de a Raiders az egyenlítő drive-ja legelején elfumble-özte a labdát, a rövid pályából pedig TD-t szerzett a Chiefs és lezárta a meccset. Ugyan egy garbage time TD-vel még szépített a vegasi csapat, de ezzel csak kozmetikázni tudták az eredményt, a kihagyott ziccerek miatt már nem volt valós esély a fordításra.

Arizona Cardinals @ Miami Dolphins 28-27

A Jetshez hasonlóan a Dolphins is a szezon életben tartásáért lépett pályára, ráadásul immár Tua Tagovailoával a kezdőben. Fel is támadt vele a támadósor, legalábbis az eddigi semmihez képest, már az első félidőben megvolt az átlagos meccsenkénti termés (13 pont). Eközben a védelem is jól teljesített, kivette a futójátékot a Cardinals arzenáljából, Kyler Murray pedig egyedül nem sok mindent tudott csinálni, így az első 30 perc után 13-7-re vezetett a Dolphins.

A harmadik negyed elején aztán sikerült növelni az előnyt egy Tua TD-vel (20-10-re), és mivel a védelem továbbra is nagyot ment, így a meccs lezárásáért támadhatott a Dolphins. Csakhogy sikerült összehozni egy safetyt egy rossz snap után, majd a punt után – ahogy lenni szokott – jött is a Cardinals TD. A kétpontos viszont nem sikerült, sőt a Dolphins az ellentámadásból 18-27-re növelte az előnyét és 70-80 százalék körülire javította a győzelmi esélyeit.

A hazai defense ugyanakkor elfáradt, Murray-ék ugyanis nagyon simán átmentek a pályán és feljöttek két pontra. Ekkor még bő nyolc perc volt az órából, tehát minimum pontszerzés kellett volna a Dolphinstól. Ez azonban nem jött össze, így öt perce maradt a Cardinalsnak arra, hogy mezőnygól-távolságig jusson. Ez pedig nemcsak hogy összejött, de eközben még az órát is sikerült maradéktalanul lepörgetni, a végén pedig 34 yardos cheap shottal behúzta a W-t az Arizona, ami ráadásul ezzel átvette a vezetést is a csoportban.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
piiter
piiter
2024-10-28 08:03

A jets kibabrált a bostoniakkal,ezt neked jobb draft hely.A barnák véletlenül megszabadultak a “fertőzéstől”,s lám… Van top védelem, kíváncsi vagyok meddig tart a “gyógyult”állapot. A főnököknek meg még az ellenfél is drukkol,3 yardról ilyen töketlenkedést… Lehet rosszul emlékszem,de mintha anno a NE ellen, minden csapat extra motiváltan lépett volna pályára,S mindenki őket akarta megverni. A Kansasnél ezt nem érzem. Lehet vak vagyok, akkor bocs.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x