Connect with us

Összefoglaló

Őrült meccsen a Bills nyerte a hétfő esti csoportrangadót

Őrült, és őrületesen jó mérkőzést vívott egymással a Jets és a Bills a forduló zárásaként. Egyedül a játékvezetők tudták elrontani az élményt a millió és sok esetben teljesen indokolatlan zászlókkal. De ezen kívül tényleg érdemes volt ezt megnézni. 

A Jets offense Nathaniel Hackett kirúgása után kifejezetten jól kezdett, hiszen két támadásból feltettek 10 pontot a táblára (a TD-t Garrett Wilson szerezte gyönyörű elkapással), miközben több volt a play action és sokkal több volt a motion is, szóval nem csak az eredmények, de az egység felépítése is jobbnak tűnt. Ugyanakkor a Jets védelme Robert Saleh menesztése után nem nézett ki valami jól, a Bills ugyanis az első három támadásából kétszer is nagyon könnyen ment végig a pályán. Előbb egy nagyon sok futással tarkított drive végén Josh Allen QB sneakje jelentette a hat pontot, majd egy elképesztő oldalvonalas Allen-passzt követően a célterületen már Mack Hollins volt eredményes (az XP kimaradt, így 13-10 volt az állás a Bills javára).

A Jets támadósora itt kissé megállt, hiszen két puntot hoztak csak össze, így a Bills még egy TD-t fel tudott tenni a táblára Dawson Knox révén. Mondjuk előtte Allen kezéből kicsúszott a labda és majdnem elvesztették azt a red zone-ban, szóval szerencséje volt a hazaiaknak. Mindössze 21 másodperc maradt ekkor a félidőből, és aki azt hitte, hogy átugorhat a második 30 percre, az tévedett. Ugyanis Aaron Rodgers megdobta karrierje negyedik sikeres Hail Maryjét!!! Allen Lazard húzta le a labdát, így nem 10, hanem csak 3 pontos hátránnyal mentek a hazaiak az öltözőbe.

Az őrületek a második félidőben is folytatódtak. Előbb a Bills kihagyott egy mezőnygólt, majd a Jets berúgott egyet, amihez kellett egy borzasztó roughing the passer büntetés előtte, meg egy nagy Breece Hall futás. Ezután Josh Allenék csak két puntra voltak képesek, így Rodgersék előtt megnyílt a lehetőség elhúzni. Azonban ez nem sikerült, ugyanis ők meg kihagytak egymás után két mezőnygólt is. Tegyük hozzá, hogy elég nagy szél volt, ami zavarhatta a rúgókat. Illetve azt is, hogy megvolt a TD-je a Jetsnek, csak az egyébként nagyon is kiöregedőben lévő és ezáltal gyengén teljesítő Tyron Smith holding büntetése miatt ezt elvették.

A Bills itt a végén megemberelte magát és egy field goalt össze tudtak hozni Allenék, így szűk 4 perccel a vége előtt hárompontosra növelték előnyüket. Így jöhetett a Aaron Rodgers és Jets megnyerni a meccset. Az irányító azonban csúnyán aluldobott egy passzt, Mike Williams így el is csúszott, a labdára pedig odaért Taron Johnson és interceptiont szerzett! Ez volt az első turnover a meccsen, Allenéknek pedig csak egy first down kellett a győzelemhez, amit az irányító meg is szerzett, így a Bills nyerte ezt az őrült hétfő esti csoportrangadót.

A Bills így 4-2-vel áll és magabiztos előnyre tett szert a csoportelsőségért folytatott harcban, miközben a Jets 2-4-gyel áll és nagyot kell majd küzdenie a rájátszásért a továbbiakban. A New York-iaknál fel lehetett fedezni előrelépést offense szinten, habár így is egy Hail Mary kellett a 20 pont eléréséhez (oké, volt két kihagyott mezőnygóljuk is), miközben a védelem meg mintha rosszabb lett volna az eddigieknél – az első félidőben egyértelműen.

Buffalo Bills @ New York Jets 23-20

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zotya
Zotya
2024-10-15 08:42

Hát akkor ennyit az idei szezonról. Milyen is a jövő évi QB-felhozatal?

TheGUARDiAN
TheGUARDiAN
Reply to  Zotya
2024-10-15 09:14

Ha jól tudom, szar :D Az elsődleges prognózisok szerint még csak nem is QB az 1/1

Zotya
Zotya
Reply to  TheGUARDiAN
2024-10-15 10:09

Mondjuk tök mindegy: amelyik irányító a Jetsbe jön, annak úgyis azelőtt véget ér a karrierje, hogy elkezdődött volna :(

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x