Connect with us

Hír

A héten hivatalosan is bejelentik a 17 meccses alapszakaszt

Több forrás is kész tényként kezeli, hogy a héten bejelentik az NFL illetékesei a 17 meccses alapszakaszt. Az egyetlen kérdés igazából csak annyi, hogy az NFL kettőre vagy háromra fogja-e csökkenteni az előszezonmeccsek számát.

A 17 meccses alapszakasz már hetek óta nyílt titok az NFL-ben (több játékos egyébként ki is fejezte a nemtetszését ezzel kapcsolatban). Egyrészt a liga már tavaly bejelentette a bővítést, miután az új kollektív szerződés tárgyalása során sikerült erről megegyezni a játékosok szakszervezetével. Másrészt az új, 110-113 milliárd dolláros TV-szerződést is 17 meccsel számolva kötötték meg a felek, az ESPN-nek például dupla meccse lesz szombaton a 18. héten.

A 17. meccset úgy fogják meghatározni, hogy egy adott csapathoz a másik konferencia egyik divíziójából rendelnek ellenfelet, méghozzá olyat, amelyik ugyanazon a helyen végzett a csoportjában az előző szezonban (első az első ellen, második a második ellen stb.). Az, hogy épp melyik divíziót melyik másik divízióval párosítják össze, az pedig Peter King információi szerint azon fog múlni, hogy melyikkel játszott két évvel korábban az adott csoport.

Így tehát az AFC West csapatai 2021-ben az NFC North csapataival, míg az AFC South az NFC South-szal, az NFC East az AFC Easttel, az AFC North gárdái pedig az NFC Westével találkoznak. Ez azt jelenti, hogy lesz többek között egy Chiefs-Packers, Buccaneers-Colts, Rams-Ravens vagy Cowboys-Patriots találkozó is idén.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!