Connect with us

Hír

Zeke Elliott a 10 ezer futott yardot tűzte ki célnak, hogy bekerüljön a Hall of Fame-be

Ezekiel Elliott a Cowboys talán legnagyobb nevű és egyik legnépszerűbb játékosa azóta, hogy 2016-ban az 1/4-es pickre kiválasztották. Rengeteget használták az azóta eltelt időben, de ő nem akar leállni és a Hall of Fame-be akar bekerülni. Ehhez pedig úgy gondolja, hogy a 10 ezer yardos határt kell kitűznie célnak.

“Természetesen az a cél, hogy Super Bowlt nyerjek, majd arany zakót kapjak. Kevés olyan ember van arany zakóval, aki nem futott 10 ezer yardot.”

– mondta a futó a TheAthletic-nek.

Egészen pontosan négy olyan running back van (Earl Campbell, Jim Taylor, Larry Csonka, Terrell Davis), aki úgy lett Hall of Famer, hogy nem érte el a 10 ezer yardos határt. Összesen 31 futó érte el ezt egyébként, közülük 16-an kaptak már arany zakót, plusz Frank Gore és Adrian Peterson csatlakozhat hozzájuk, ha eljön az ideje, ők még nincsenek a választható játékosok közt.

Elliott jelenleg 7386 yardnál tart az örökranglista 58. helyén, azonban egyre esik vissza a teljesítménye, tavaly már csak 58,9 yardot átlagolt meccsenként (habár sérüléssel is bajlódott). Ha a karrierátlagát, azaz 83,9 yardot tudna átlagolni, akkor még 31 meccsre, tehát szűk két szezonra lenne szüksége a 10 ezer yard eléréséhez. Azonban jó eséllyel idén sem tud majd ennyit termelni, a játéka esik vissza, mögötte Tony Pollard pedig hatékonyabban teljesít, így elvesz előle snapeket.

Könnyen lehet egyébként, hogy ha el is éri ezt a határt Zeke, azt már nem a Cowboys színeiben teszi, ugyanis elképzelhető, hogy jövőre a $16,7 milliós cap hitjével együtt nem tartanak igényt a szolgálataira – habár az átalakítások miatt így is csak $4,8 milliót tud spórolni a csapat a menesztésével.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!