Connect with us

Hír

Ha a marihuána legális, Hall of Famer lehettem volna

Ricky Williams volt az futó, akit Mike Ditka annyira imádott, hogy a Saints teljes 1999-es évi draftját (második köröst leszámítva, mert az nem volt), valamint a csapat 2000-es évi 1. és 3. körös pickjét is oda adta érte. Ennek ellenére a Heisman-győztes Williams mindössze három évet játszott a Saintsben 3000+ yardért, mielőtt két első körös pickért sikerült Miamiba cserélni.

 

103014-8-NFL-Dolphins-Ricky-Williams-OB-PI.vresize.1200.675.high.79

 

Williams azonban nem volt bust, legalábbis nem volt egy rossz játékos. A Dolphnsban eltöltött első két éve alatt 3200 yardot és 25 TD-t futott, valamint volt 97 elkapása, 700 elkapott yardja és két TD-je. Ezek után (vagy már közben is) azonban rákapott a marihuánára és a megbukott drogtesztek teljesen kikészítették: nem tudta kezelni a ráirányuló extra figyelmet és a negatív médiavisszhangot. A 2006-os és 2007-es szezont teljes egészében ki is hagyta, azonban így is sikerült átlépnie a 10 ezer yardos határt. Amikor az HBO-n Bill Simmons megkérdezte tőle nemrég, hogy lehetett volna-e belőle minden idők egyik legjobbja, ha legális a drog, azt felelte: “Persze. Kétség sem férhet hozzá.”

 

Persze a dolgot úgy is lehet nézni, hogy ha Williams nem lett volna annyira sötét, hogy folyamatosan füvezzen, akkor is össze jöhetett volna neki egy Hall of Fame karrier. Ha élete legjobb formáját nem teszi tönkre a marihuánával (vagyis nem tiltatja el magát vele), akkor az alatt a kihagyott két év alatt szerezhetett volna még 3000 yardot. 13 ezer futott yarddal pedig csak egyetlen futó nem került még be a Hall of Fame-be: LaDainian Tomlinson. Igaz, ő még csak most lett választható.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!