Connect with us

Összefoglaló

A Jets kiütütte a Patriotsot

A Jets és a Patriots összecsapásával indult a 3. forduló, a találkozó pedig nagyon sima véget ért. A Jets 24-3 arányban feltörölte a padlót a Patriotsszal, szemernyi esélyt sem adva a New England-ieknek. 

Nem sokáig volt bármiféle kérdés a meccsen, leginkább csak az első puntváltásig. Utána a Jets ugyanis két nagyon szép TD-drive-ot vezetett, egyiket Allen Lazard a levegőben, másikat Breece Hall a földön zárta le. Mindeközben a Patriots alig tudott haladni, habár végül egy mezőnygólig eljutottak, de a Jetsnek jelentősen több first downja volt az első félidőben (17), mint a Patriotsnak passzolt yardja (11).

A második félidő elején gyorsan le is zárta a meccset a hazai csapat, Garrett Wilson elkapott TD-jével gyakorlatilag behozhatatlan előnyre tett szert. Ezen kívül már csak egy pontszerző támadás volt, Rhamondre Stevenson kezéből Chuck Clark kiszedte a labdát, amiből még egy mezőnygólt elért a Jets és 24-3-ra diadalmaskodott. A végén az 1/3-as Drake Maye beállt irányítani, az első passza majdnem interception lett, de eljutott a Jets cseréi ellen a red zone-ig, ahol lepörgött az óra.

A mérkőzés nagy tanulsága, hogy Aaron Rodgers bizony visszatért. A dobásaival eddig sem volt különösebb probléma, most viszont régi önmagát idézve mozgott, ki tudott jönni a zsebből is, atletikusnak tűnt. Az első két fordulóban még inkább éledezőben volt, mint Voldemort a Harry Potter-könyvek első köteteiben, mostanra viszont teljesen visszatért és elindult meghódítani az NFL-t. Fun fact, hogy ő lett az első Jets QB Brett Favre óta (2008), aki le tudta győzni a Patriotsot főműsoridőben.

Vele együtt egyébként az egész Jets offense jól mutatott, mindeközben viszont a Patriots defense szokatlanul gyengén muzsikált és meglepően sok szerelést rontott el – ennyit számít Ja’Whaun Bentley kiesése? A labda másik oldaláról sem mondható el sok jó New England-i részről, a támadófal katasztrófa volt, így teljesen megállt a tudomány. A Jets szokatlanul sokat blitzelt, amivel a Pats semmit sem tudott kezdeni és teljesen életképtelen volt a támadósor.

Videós összefoglaló itt.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Csakeztne
Csakeztne
2024-09-20 07:55

Ez most súlyos volt. A labda mindkét oldalán. A védelem csak gyenge volt, viszont az O fal nem létezett. Ezután minden csapat követheti a példát. Most már naradjon Brissett, be ne tegyék a gyereket a kezdőbe, mert róla is kiderül, hogy tök béna, nem tud teret váltani se. A fal olyannyira nyilváncvalóan neuralgikus pontunk már évek óta, hogy elképesztő, de talán mégis sikerült még rontani is rajta. Unorthodox pickekkel, meg a szertáros fiával kiegészülve, úgy tűnt tegnap, mintha egy amatőr csapat játszott volna. Innen csak felfelé van nekik, legalábbis remélem. Úgyhogy Kraft bácsi, aki mindent is előre eltevez 5-6 évre, lassan a támadó fal koordinátorok piacán szíveskedjen egy hozzáértőt találni, aki pár év alatt valamit összehoz. mert egy ennyire kirívóan rossz egységgel lesz pár ilyen meccs minden évben.És ráadásul ez nem egy jó Jets szerintem, továbbra is ezt gondolom, nem egy zseniális védelem mint tavaly. Remlélem már a Patriotsnál is pánikolnak, mert ez nagyon rossz és csúf volt, csak a jó hiányzott.

Last edited 3 hours ago by Csakeztne
Newla
Newla
Reply to  Csakeztne
2024-09-20 10:15

siralmas volt nézni. Tény hogy a WR-ek nem világverők, de egy MHJr sem változtatott volna a passzjátékunkon. Szinte erőlködés nélkül már már röhögve sétálgattak át a jets játékosai az O-falunkon, akik mintha azt sem tudnák merre kellene lépniük. Sajnos Scar távozása után már volt egy elég erős visszaesés, de akkor még a pár veteránnak köszönhetően valamit ért ez az egység, viszont azóta vagy kiöregedtek, vagy elcseréltük ezeket az embereket és no name playerekkel helyettesítettük őket….ezzel a matériával szerintem Scar sem tudna mit kezdeni. A világ minden pénzével nem értem, hogy miért nem lehetett ide invesztálni. Ráadásul még csak nagy igazolásokat sem kellett volna, elég lett volna a rookie szerződéseket meghosszabbítani olyanoknál mint pl Mason, Thuney, Karras, Cannon. Bár hozzáteszem, hogy mi OL-t sem tudunk draftolni, mert 23 OL pickünk volt az elmúlt 10 évben, abból az utolsó normális 2016ban…
Végignézve az utóbbi évek draftjait egyébként én a staffnál elsőkörben ott keresném a problémát. Nem létezik, hogy draftonként 1 épkézláb kezdőt alig tudunk draftolni, főleg hogy az utóbbi időben azért nem a maradékból kell választanunk és nem is csak 3-4 pickünk van…

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x