Connect with us

Összefoglaló

Őrült Buccaneers-Saints, londoni és Green Bay-i simázás, Drake Maye bemutatkozása

A Buccaneers és a Saints a szezon eddigi legőrültebb meccsét (első félidejét) játszotta le egymással, a Bears Londonban, a Packers Green Bayban nyert elég simán, Drake Maye pedig ugyan vereséggel, de biztatóan mutatkozott be a Patriots kezdőjében. 

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints 51-27

A szezon legizgalmasabb első félidejét játszotta a két csapat! A Bucs rögtön az első támadásából TD-t szerzett, majd a Saints első támadásából megduplázta az előnyét: Chris Olave ugyanis fumble-t vétett, amit a visszatérő Antoine Winfield visszahordott TD-re. A következő vendég támadás pedig mezőnygóllal ért véget, így az első negyed végére 17-0-s előnyben voltak Baker Mayfieldék.

Ekkor kezdődött az őrület. Először a Saints szerzett egy mezőnygólt, majd a védelem kivédekezte a Bucs újabb támadását, a puntból pedig Rashid Shaheed 54 yardos punt return TD-t jegyzett. Ez követően Mayfield kétszer is eladta a labdát, amiből összesen 10 pontot gyűjtött a hazai csapat, így a 17 pontos hátrányból hirtelen három pontos előny előtt. Sőt az első félidő végéig volt még egy TD-váltás, így 27-24-es Saints előnnyel mentek szünetre a csapatok – igen, a New Orleans 27 pontot szerzett egyetlen negyed alatt.

Sajnos a második félidőre már nem maradt izgalom. A Bucs védelem megrázta magát: működött a futás elleni védelem és sikerült folyamatosan megzavarni Rattlert, aki egyetlen pontszerző drive-ot sem tudott vezetni, sőt még két INT-t is dobott (az első fájó volt, a másodiknál már eldőlt a meccs). Eközben Mayfield magára talált és négy TD-drive-ot is vezetett – az első kettő tényleg szép volt és kellett a győzelemhez, a másik kettő viszont már garbage time-ban született, amikor teljesen kiengedett a Saints.

A Bucs 277 yardot és két TD-t szerzett a földön, Mayfield pedig 325 yardot és négy TD-t passzolt. A Saints védelme emberemlékezet óta nem volt így elverve, ez volt Dennis Allen karrierjének messze legrosszabb meccse. A túloldalon Rattler egyébként nem volt olyan rossz, a körülményekhez képest (gyenge támadófal, nulla futójáték, lesérülő elkapók) kifejezetten korrekt teljesítményt tett le az asztalra.

Jacksonville Jaguars vs. Chicago Bears 16-35 (in London)

A Jaguars nyerni tudott az előző fordulóban, így volt némi remény arra, hogy egy izgalmas, szoros meccset látunk vasárnap délután. Az első negyed is ezt látszott igazolni, a Bears offense ugyanis csak két 3&outra volt képes, míg a Jaguarsnak volt egy elég szép drive-ja, aminek a végén egy 30 yardos mezőnygólt lőtt a csapat. A második negyedben aztán megérkezett a Bears és innentől nem volt kérdés.

Caleb Williamsék a döcögős start után szétszedték a Jaguars védelmét és még szerencsésnek is mondhatta magát a Jax. Az 1/1-es irányító ugyanis parádésan játszott (226 yard, 4 TD, 56 futott yard), az első negyedet leszámítva csak egy rossz passza volt (abból mondjuk INT lett) és hat támadásból öt TD drive-ot vezetett (és még volt egy kihagyott mezőnygól is a végén). Nagyon jól állt az offense-nek, hogy volt egy formában lévő Keenan Allen a pályán (5/5, 41 yard, 2 TD), a tight end Cole Kmet pedig ismét bizonyította, hogy ott van a legjobb tight endek között a ligában (5/5, 70 yard, 2 TD). Sőt ha van igazság, akkor ő kapja meg a hét speciális egység játékosa címet is, ugyanis egy sérülés miatt a meccsen ő látta el a long snapper feladatokat és nem sok long snapper mondhatja el magáról, hogy 70 yardot és két TD-t szerzett egy meccsen.

A védelem is hozta a formáját: négy sack, négy QB hit, számtalan nyomás, hat leütött passz, egy INT volt a chicagói védelem mérlege – ebből így simán lehet rájátszás. Lawrence-ék konkrétan köpni-nyelni nem tudtak az egész meccsen. A futójáték nem működött, a támadófal semmihez sem tudott jól blokkolni, az elkapók dropoltak és még a játékhívás is gyenge volt. Egyedül a sérülésből visszatérő Evan Engram örülhet a 10 elkapásból szerzett 102 yardjának, de hát ez édes kevés a csapat jelenét és jövőjét illetően. Nem lennék meglepve, ha Doug Pedersonnak a jövő heti hazaérkezéskor megüzennék, hogy nem kell bemennie dolgozni.

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers 13-34

A Cardinals idén már okozott meglepetést, de ezúttal még annál is simább lett a mérkőzés, mint ahogy vártuk. A Packers a labda mindkét oldalán kegyetlenül dominált és egy pillanatig nem volt kérdés, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a pályát.

Jordan Love az első forduló óta most először volt már a sérülésjelentések szerint is 100 százalékos, ez pedig a pályán is meglátszott. Ugyan nem a Cardinals védelme a legjobb az NFL-ben (sőt, az egyik legrosszabb), de a 258 passzolt yard és négy passzolt TD önmagáért beszél, még ha az egy dobott INT rontja is kicsit a statisztikát. Ráadásul a támadófal nemcsak a pass rush ellen állt kiválóan helyt, de még futáshoz is remekül blokkolt: a Packers a mérkőzés végére 179 yardot haladt a földön és négy játékosnak is volt legalább 10 yardos futása. És most még Romeo Doubs is panaszkodhat, két TD-je is volt a meccsen.

A Cardinals részéről semmi nem sikerült. A futójáték döcögött és a Packers védelme teljes egészében kivette Kyler Murray-t a játékból, aki hét kísérletből mindössze 14 yardra volt képes. A levegőben nem volt rossz, de Marvin Harrison sérülése után nagyon kiszámítható lett az offense, így nem tudott stabilan haladni a csapat. Amikor meg igen, akkor valaki mindig elhagyta a labdát: Murray, James Conner és Greg Dortch összesen három fumble-t szerencsétlenkedtek össze.

Houston Texans @ New England Patriots 41-21

Ez sem volt egy szoros találkozó, a Texans már az első félidőben 14-0-ra vezetett, a harmadikban már 20 pontos volt az előnye – egy pillanatig nem volt kérdés a győztes kiléte. Tanulságból viszont akadt azért pár. Egyrészt úgy néz ki, hogy Stefon Diggs és Tank Dell fel tud lépni Nico Collins hiányában. Másrészt a futójáték rendszerszinten továbbra sem az igazi, de a Joe Mixon-Dameon Pierce duó saját tehetségből képes lehet legalább elfogadható szinten működtetni a dolgot: ketten együtt 21 futásból 178 yardot és két TD-t szereztek (persze ehhez hozzá kell tenni, hogy a Patriots védelme minden, csak nem elit).

A labda túloldaláról Will Andersont kell kiemelni, akinek volt nyolc tackle-je és három sackje a mérkőzésen. A Patriots legtöbb támadását egyedül állította meg, de Danielle Hunter is nagyot ment – a Texansé az egyik legjobb pass rusher duó a ligában. Emellett a secondary is meg-megvillant, kétszer is sikerült lehalászni az újonc Drake Maye passzát, bár összességében a coverage nem volt a legjobb.

A Patriots részéről a legfontosabb tanulság, hogy Drake Maye-ben van potenciál. A támadófal és a skill személyzet ugyanolyan borzalmas, mint eddig, a védelem sem képes semmire, ez egy 1/1 esélyes roster. Maye viszont ilyen körülmények között is képes volt extra teljesítményre: 243 yardot és három TD-t passzolt, utóbbi több, mint amit Jacoby Brissett az egész idényben fel tudott mutatni. Nyilván rengeteg hibája van még, de elég jól lát a pályán, képes és meg is mer dobni nehéz passzokat, és élete első meccsén a nyomást is relatíve jól kezelte. Nem lesz könnyű élete, de ez kifejezetten biztató volt.

3 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123juve
atis123juve
2024-10-14 11:23

Már alig várom Dani véleményét Maye-ről

rightinthenuts91
rightinthenuts91
2024-10-14 13:41

Saints fan-ok be like:
comment image

Csakeztne
Csakeztne
2024-10-14 22:15

Pats: Akkor most lehet reménykedni, nyilván nem idén, de mondjuk 2 év múlva akár csapatunk is lehet. Látva a meccset felfoghatatlan, hogy mi volt a stáb fejében eddig. A gyerek rengeteget ront az biztos, de van benne potenciál, méghozzá nagyon magas plafonnal. Én egy kuka fotelszurkoló ezen az egy meccses mintán a napnál is világosabbanan látom, hogy teljesen más kategória, mint Brissett. Mi járt fejükben eddig? Most már tényleg nehéz megmagyarázni.Igazából lehetetlen.

Valójában a legalkalmatlanabb pillanatban dobták be, egy elit pass rush ellen, egy szórvány fal mögött, ha hencegni akarunk gyenge közepes elkapó sorral.. Es ráadásul a védelem és az ST is betlizett jópárat, ami eddig nem volt jellemző.Futás jóformán nem volt, vagy csak amit maga futott meg. Hic Rhodosz, hic salta! És ugrott is, (hun bele, hun meg ki, igaz ami igaz)..Nyilván most majd jönnek sorban a keserű pirulák, mert ez következik, hogy sajnos a Jags is elkalapál minket, a többiek meg alaposan, de ha közben folyamatosan nyomja, nyomhatja a játékát, ha ebből tanul, miintahogy a táborban is tanult a hibáiból, akkor mégis lesz értelme ennek az évnek.

Egyébként az O hívás nekem most tetszett, jó hogy lényegében 0-14-ről indultunk ugye, de egyébként addig is pass heavy O-t hívtak (hivogattak) és ebből jöttek is a villanások. A Pats.hu-n olvastam, hogy ez most egy örömteli zakó volt, és tényleg.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x