Connect with us

Hír

Brady nagyon olcsón vásárolta be magát a Raidersbe

Tom Brady a héten hivatalosan is a Raiders kisebbségi tulajdonosa lett. Már tavaly is próbálkozott ezzel, de akkor azt mondták neki, hogy túl kevés pénzt ajánlott. Most emelt az áron, de még így is nagyon olcsónak tűnik a dolog.

Tavaly Jim Irsay, a Colts tulaja úgy nyilatkozott, hogy nem lehet 175 millió dollárt fizetni a 10 százalékért úgy, hogy közben a franchise értéke alapján inkább 525 milliónak kellene lennie a befizetett összegnek. Ehhez képest még mindig sokkal közelebb vagyunk a 175 millióhoz, ugyanis a Sports Business Journal információi szerint Brady és befektető társa (Tom Wagner) összesen 244 millió dollárért vásárolták meg a 10 százalékos tulajdonrészt.

Az üzlet részeként körülbelül $3,5 milliárdra lőtték be a Raiders franchise értékét. Ez egy nevetségesen alacsony összeg, mivel a Forbes most nyáron $6,7 milliárdra lőtte be a Raiders értékét, amivel a hetedik helyen állnak a franchise-ok versenyében.

Érdekes, hogy ebbe már ellenszavazat nélkül belementek a tulajok, hiszen ez az ő alkupozíciójukat is csökkenti a jövőben. Persze Tom Brady az Tom Brady, akire a jelek szerint kissé más szabályok vonatkoznak, mint bárki másra.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
atis123juve
atis123juve
2024-10-18 09:55

Az a meglehetősen gyenge érv jutott eszembe, hogy ez egy jelzés, hogy egy volt játékos is be tud kerülni a tulajok közé.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x