Connect with us

Minden ami NFL

A Pro Bowl legnagyobb hiányzói

Mivel a Pro Bowl egy közönségszavazás, így elkerülhetetlenek azok az esetek, amikor valaki kiválóan játszik és nem kerül be, illetve ha valaki bekerül, de nem játszik annyira jól. Én személy szerint ezért nem is szeretem a Pro Bowlt, mint a minőség mércéjét számításba venni a játékosoknál, hiszen ez egy szimpátiaszavazás nagyrészt a nézőktől. Nézzük meg viszont, kik a legnagyobb kimaradók, habár nagy részük a sok lemondás miatt úgyis ott lesz Orlandóban végül. 

 

A beválasztott keretet ide kattintva találjátok.

 

Irányítók

 

Andrew Luck

Érdekes módon Lucknak és Big Bennek pontosan ugyanannyi passzkísérlete van (476) idén. A különbség, hogy Lucknak több yardja, több touchdownja és kevesebb interceptionje van, mint Roethlisbergernek. Ráadásul a támadófalukban is hatalmas a különbség, a Steelersé a legjobbak közt van a ligában, a Colté a legrosszabbak közt. Szerintem teljesen egyértelmű, hogy Lucknak kellett volna bekerülnie Ben helyett.

 

a-luck

 

Matt Stafford

Dak Prescott helyére kérdés nélkül állítanám be. Ne értsetek félre, elképesztő amit Prescott művel egy negyedik körös rookie-ként, de azért ha az elvárásokat nem vesszük számításba, akkor azért nincs a legeslegjobb irányítók között a ligában. Staffordnak kicsit kevés TD-je van (22), de egyébként elképesztően játszik és a 8 game-winning drive-ját és negyedik negyedes fordítását nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Még ha direkt dobálja is előtte a pick-sixeket, hogy győztes sorozatot vezethessen.

 

Drew Brees

Brees már nehezebb eset és nem is biztos, hogy végül beválasztanám. Azért írom mégis fel, mert nagyon nehéz dönteni közte és Aaron Rodgers között. A-Rodnak az év eleje volt gyenge, Brees pedig most volt kisebb gödörben az utóbbi hetekben (két meccsen egymás után 0TD, 3INT). Viszont a Saints irányítója passzolt yardokban és TD-kben is vezeti a ligát, pontosságban pedig második Bradford mögött.

 

Futók

 

A futókkal igazából egyetértek, be lehetne dobni és akár indokolni néhány nevet, de egyik beválasztottat sem cserélném le szívesen. A legjobb érvrendszert LeGarrette Blount mellé lehetne felsorakoztatni, aki 1000 futott yard fölött jár és vezeti a ligát futott TD-kben (15). De kit vennénk ki? McCoyt, Murray-t vagy Bellt? Én egyiket sem.

 

Az NFC-ben Jordan Howard érdemelhetné még meg esetleg. Ő csak a negyedik hét után lett kezdő és azóta csak Elliott és Bell szerzett több yardot a földön. Ettől függetlenül őt sem állítanám be Elliott, DJ vagy Freeman helyére, elkapásoknál nem igazán hasznos.

 

Elkapók

 

Az elkapóknál ugyanaz a helyzet, mint a futóknál. Be lehet dobni pár nevet, de nehezen cserélnék le bárkit is. Jordy Nelson a legnagyobb kimaradó, aki vezeti a ligát elkapott TD-kben (12) és 1000 elkapott yard fölé jutott már.

 

Tight endek

 

Nagyon nehéz vitatkozni a beválasztott négyessel, főleg Gronk sérülése miatt. Jimmy Graham is kiváló szezont fut, az 1000 yard is összejöhet akár két remek meccsel, de őt sem tenném Olsen és Reed elé.

 

Támadófal

 

Ezt a “mezei szurkolók” nehezen tudják rangsorolni, belőni, itt elképesztő módon számít egy-egy játékos reputációja, híressége. Meg is látszik a beválasztottakon és kimaradókon.

 

Matt Paradis

Maurkice Pouncey is a liga jobb centerei közé tartozik, de csak azért kerülhetett be a keretbe, mert jobban cseng a neve, mint Paradisé, a korábbi hatodik körös választotté. A Broncos támadófala egyébként sem segít a megítélésén, körülötte elég rosszul játszanak a srácok, de Paradis jelenleg a PFF harmadik legjobban értékelt centere a szezonban.

 

Denver Broncos quarterback Brock Osweiler calls a play at the line of scrimmage behind Broncos center Matt Paradis (61) in the first half of a preseason NFL football game against the Seattle Seahawks, Friday, Aug. 14, 2015, in Seattle. (AP Photo/John Froschauer)

 

Josh Sitton

Brandon Scherff is a neve miatt került be a Pro Bowlba, hiszen nemrég 1/5-ös választott volt és nem játszik rosszul, tehát az emberek fejében egy kiváló játékosként lehet számon tartva, a támadófalban az egyéni teljesítményt, főleg középen pedig az egyszeri szavazók nem tudják igazán értékelni. Sitton ugyan kihagyott pár meccset, de a PFF statisztikái alapján negyedannyi nyomást engedett, mint Scherff.

 

A tackle-öknél nagyon nehéz lenne választani, több olyan játékos is kimaradt, akik megérdemelték volna. Ilyen az újonc Jack Conklin, a veterán Andrew Whitworth és David Bakhtiari, nálam pontosan ilyen sorrendben. Viszont nem érzek hatalmas különbséget köztük és a bekerültek között, hiszen mindegyik bekerült tackle is top10-es játékos posztján, így nem cserélnék végül.

 

Védőfal

 

Brandon Graham, Cameron Jordan, Olivier Vernon, Calais Campbell

Az NFC védőfalában rögtön sorcserét eszközölnék, szerintem itt lőttek leginkább mellé a voksolók. Az én sorrendem a védőfal szélére a Graham – Jordan – Vernon – Bennett négyessel kezdődne, az első két úriembernek fejenként 68 siettetést írhattunk fel idén, senki sem szerzett ennyit a  2016-os szezonban. Vernon és Bennett közt számomra az döntött, hogy Bennettnek ki kellett hagynia pár meccset sérülés miatt.

 

A fal belsejében Calais Campbellt tenném Gerald McCoy helyére, hiszen elképesztő játékos és elképesztő számokat is produkál: 6 leütött passz, 6 sack, 2-2 kierőszakolt és összeszedett fumble (ebből egyet visszahordott TD-re), egy interception, egy safety és 56 tackle. Damon Harrison is csak egy hajszállal marad le nálam a fal közepén, Donald és Cox egy szinttel feljebb van nálam.

 

Az AFC-ben elég jól összerakták a védőfalat a szavazók, Joey Bosa és Leonard Williams mellett lehetne érvelni, de nagyon nehéz lenne kitúrni bárkit is a beszavazott hatosból. Bosa esetleg Wake, Williams esetleg Casey helyére férne be, de nincs problémám a jelenlegi kerettel ezen a részen.

 

Linebackerek

 

Sean Lee

Lee-nek teljesen egyértelműen be kellett volna kerülnie, Thomas Davis helyére méghozzá. Lee-nek 55 defensive stopja van, ami a legtöbb az egész ligában az LB-k között és ugyan a tackle-ök nem feltétlen árulják el a linebackerek teljesítményét, ebből is összeszedett 140-et (és a 11 elrontott szerelése sem rossz), ráadásul coverage-ben is kiválóan teljesít. Kicsit fáj Jordan Hicks kimaradása, de Kuechlyt és Wagnert egyértelműen nem előzheti meg a fiatal tehetség.

 

sean-lee-lb-dallas-cowboys_pg_600

 

Whitney Mercilus és/vagy Melvin Ingram

Az AFC külső linebackereivel Von Milleren kívül lehet vitatkozni, főleg Orakpoval, mivel Alexander azért termeli a sackeket rendesen, csak coverage-be ne küldjék vissza meccseken, mert abból baj lesz. Mercilus és Ingram is remekül játszik idén, érdekes, hogy sehol sem olvastam a nevüket, mint olyan kimaradók, akiknek be kellett volna kerülnie. Terrell Suggs neve említhető még mögöttük, aki szóba jöhet.

 

Cornerbackek

 

Igazából nincs problémám a jelöltekkel, de vannak még nevek, akik megérdemlik, hogy említsük őket. Terrence Newman például simán bekerülhetne csapattársa, Xavier Rhodes helyére, hiszen amit 38 évesen produkál, az szinte biológiailag és fizikailag lehetetlen. 4,19 yardot enged targetenként, ami a legjobb ligában. Az NFC-ben még Darius Slayt emelnénk ki, aki lehetne a Lions első, vagy Stafford után a második választottja.

 

Az AFC-ből is lenne még jelöltünk, de egyik jelenlegi kerettagra sem mondanánk, hogy érdemtelenül van a helyén. A patriotsos Malcolm Butler és a texansos AJ Bouye jöhetne számításba, de a #NoFlyZone egyik tagját sem tenné ki, ahogy a kiváló szezont futó Heywardot sem. A labdamágnes Peters is nehéz lenne a partvonal mellé helyezni, méh ha a kelleténél többször meg is égetik.

 

Safetyk

 

Eric Weddle

Ezt egyszerűen nem is értem, Reggie Nelson helyén egyértelműen a Ravens sztárját kellene látnunk a listán, aki a PFF szerint konkrétan a legjobb teljesítményt nyújtja idén a safetyk között. Négy interception, tizenegy levédekezett passz, 81 tackle, hogy csak az alapadatokat mondjuk. Az NFC-ben HaHa Clinton-Dix helye erősen megkérdőjelezhető (bocs chester), helyére Tony Jefferson vagy Kam Chancellor is jó esélyekkel pályázna.

 

Aug 11, 2016; Baltimore, MD, USA;  Baltimore Ravens head coach John Harbaugh speaks with defensive back Eric Weddle (32) before the game against the Carolina Panthers at M&T Bank Stadium. Mandatory Credit: Tommy Gilligan-USA TODAY Sports

 

Special Team

 

Az AFC-ben hatalmas punter-csata lehetett McAfee és Marquette King között, igazából mindketten megérdemelnék, ezért említjük meg utóbbit is. Slater valamiért évek óta kerettag (valószínűleg pont a neve miatt az még mindig), pedig lehet még a csapatában sem ő a legjobb gunner. De őszintén megvallom, nem vagyok nagy szakértője a gunnereknek és hogy kik a legjobbak a ligában ilyen téren, így ezzel különösen nem vitatkoznék, ahogy az NFC-ben sem, ahol a többi választással semmi probléma nincs, de említsük meg Matt Prater nevét, akit renningan nagyon hiányol Matt Bryant helyéről.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!