Connect with us

Hír

Peppers nem ír alá, így nem kell drogtesztet végeznie

Jabrill Peppers, a Browns első körös safetyje három nappal a draft előtt bukott le pozitív teszt miatt: a Scouting Combine-on leadott vizeletét túl hígnak ítélték meg, ami az ottani szabályok szerint pozitív mintának felel meg. Erre csak annyit mondott, hogy beteg volt, ezért nagyon sok folyadékot ívott, ami a vizelet hígulását okozta. Ez így rendben is volna, csakhogy a liga most sem tudja tesztelni, mert nem írta alá azt a részvételi egyezményt, ami lehetővé tette volna neki, hogy eddzen az újoncok táborában. Ez persze lehet, hogy semmit nem jelent, de azért fura.

 

 

Egyetlen egy újoncot sem lehet addig tiltott szerekre tesztelni, ameddig a játékos alá nem írja az újonc szerződését vagy a már fent említett részvételi egyezményt. Ez utóbbi amúgy azért jó, mert garantálja az újoncnak, hogy biztosan megkapja az újonc szerződését a csapattól, bármilyen súlyos sérülést szenved is az offseason edzések alatt. Mivel ezt Peppers nem írta alá, így nem vehet részt az edzéseken, aminek túl sok logikus magyarázata nincs. A negatívabb hangok szerint a játékos időt akar nyerni magának addig, míg kitisztul a szervezete.

 

Ez egyébként egy nagyon ritka gyakorlat, legutóbb a Chargers LB Shawne Merriman csinált hasonlót 2005-ben. Az akkori 1/12-es 20 random drogtesztből 19-szer tiszta volt, bár 2006-ban azért csak sikerült összeszedni szteroidok miatt egy négy meccses eltiltást. Egyébként egy mocskosul zseniális játékos volt, karrierje első három évében háromszor volt Pro Bowler és All-Pro, háromszor ért el legalább 10 sacket, 42 meccsen összesen 39,5 sacket jegyzett. Sajnos azonban a sérülések tönkretették a karrierjét, hiába játszott még öt évet, mindössze 33 meccsen tudott pályára lépni 6 sackért.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!