Connect with us

Érdekességek

Rekordok könyvében az idei Chiefs

A 2017-es szezon egy hatalmas kilengésű hullámvasút a Kansas City Chiefs számára. Az 5-0-ás kezdést egy negatív spirál követte, de amikor igazán kellett, akkor visszataláltak a szezon elején kitpaosott útra.

 

 

A szezon első pár hetében abszolút realitás volt, hogy ha Alex Smith fenntartja a formáját, akkor MVP címet fog kapni. De nem csak Smith volt kiemelkedő szeptemberben, hanem az újonc Kareem Hunt is, ráadásul Travis Kelce és Tyreek Hill is tavalyi önmagát idézte. A visszaesés azonban borítékolható volt, de amióta Matt Nagy kezébe kerültek a playcallingok, ismét fut a szekér. Olyannyira, hogy a históriás könyvekbe is bekerült a négy skill playerük miatt a csapat.

 

A Chiefsé ugyanis a második olyan franchise, aminek van egy 4000+ passzolt yardos irányítója, egy 1000+ futott yardos futója, egy 1000+ elkapott yardos elkapója, és egy 1000+ elkapott yardos tight endje. Erre legutóbb az 1981-es Chargers volt csak képes.

 

Alex Smith toronymagasan legjobb szezonját futja idén. 4042 passzolt yardnál tart, és még van hátra egy meccs. Az eddigi legjobb mutatója ebben a kategóriában 3502 volt tavalyról. Természetesen a 26 TD passz és mindössze 5 interception is rekord számára, ha csak a végigjátszott szezonjait vizsgáljuk.

 

Kareem Hunt első öt meccse nagyon erős volt, amibe belefért az utána lévő rossz sorozata is az 1000 yardhoz. Jelenleg 1292 futott yardnál tart. Tyreek Hill játéka a vártaknak megfelelően átalakult, ám nem várt módon vált be a csapat számára. Jeremy Maclin hiányában ő lett az első számú elkapó, és bár nem neki van a legjobb skillsetje a ligában, a gyorsaságával egyszerűen nem tudnak mit kezdeni, így tucatjával szedi a yardokat. Kelce pedig ugyanazt hozza mint tavaly, ismét felkúszott 1000 elkapott yard fölé, ráadásul megduplázta tavalyi TD-inek számát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!