Connect with us

Érdekességek

A liga legjobb támadósorának és védelmének a csatáját továbbra is a védelmek nyerik

Hétvégén a Minnesota Vikings fogadja a New Orleans Saints csapatát, ami első ránézésre is hatalmas csatának tűnik, de ha megnézzük milyen statisztikákkal bírnak a csapatok, akkor még inkább várjuk a találkozót.

 

 

A New Orleans Saints ugyanis a második legjobb total offense számokban, a Vikings pedig első total defense számokban. Sokszor szoktuk felemlegetni a legjobb defense és a legjobb offense összecsapást, de most ismét megtesszük. 1990 óta amikor a liga legjobb vagy második legjobb offense-e találkozott a liga legjobb vagy második defense-ével, akkor hét összecsapásból hatszor a védelmek jöttek ki győztesen.

 

Ez már önmagában megmutatja mire lehet ilyenkor számítani, ráadásul az elmúlt három ilyen találkozót kivétel nélkül a védelmek nyerték. Én azonban nem feltétlenül erre húznám fel a két csapat összecsapását. Szerintem az háború inkább a Saints védelme és a Vikings offense között fog eldőlni. A kulcs Keenum lehet, aki nagyon jól teljesített idén, de a rájátszás egyrészt más kávéház, másrészt nagy lesz rajta a nyomás, mert itt dőlhet el, hogy megtarthatja-e jövőre is a kezdő posztot.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!