Connect with us

Minden ami NFL

Fontos a jó csereirányító

Idén csak úgy hullanak a kezdő irányítók, ezért aztán különösen fontos, hogy legyen megfelelő pótlás. A lenti képen láthatjátok, hogy összesen 10 csapatnál nem az első héten kezdő irányító fog kezdeni most vasárnap. Illetve, ha visszatekintünk Drew Brees, Ben Roethlisberger vagy Jay Cutler rövid ideig tartó sérülésére, akkor a csapatok több mint harmadának kellett idén pályára lépni csere irányítóval, ráadásul a képről hiányzik a Titans, hisz Marcus Mariota sem fog kezdeni a héten, így összesen 11 csapat áll ki cseréjével.

 

csereqb

 

Colin Kaepernick a szezon első 8 meccsén kezdett és bár az első fordulóban megverték a Minnesota Vikingst, a következő hét meccsből csak egyet nyert meg vele a csapat, a Cardinals ellen 4 INT-t is dobott. Nyolc kezdő meccsén összesen 6 TD-t adott, de öt meccsén is hatpontos nélkül maradt, igaz interceptiont is csak két meccsen dobott, összesen ötöt. De nem jöttek a győzelmek, nem jött ki a csapattársaival, így végül a csapat Blaine Gabbertnek szavazott bizalmat, a Jaguars egykori bust első körös játékosának. Persze Gabbert sem váltotta meg a világot, hat meccs alatt 7/6-os TD/INT arányt hozott össze, két győzelem mellé négy vereség társult és jó eséllyel egy “kaepernicki” szezont hozhat össze.

 

Andy Dalton sérülése a lehető legrosszabbkor jött, ráadásul egy fölösleges interception utáni szerelési kísérlet után. Dalton szezon közbeni Pro Bowler formájának és a hátramaradt könnyű sorsolásnak köszönhetően a csapatnak AJ McCarronnal is megvan az esélye a csoport megnyerésére, de a hétvégi Broncos elleni meccsen elúszhat a pihenőhét. Jó lenne a rájátszásban amúgy is hibázni hajlamos Daltont teljesen egészségesen játszatni és lehetőség szerint elkerülni a 6. kiemelt Steelerst. Sok múlik tehát McCarronon, gyenge játéka esetén a csoport elsőségnek is búcsút inthet a Bengals.

 

May 31, 2014; Los Angeles, CA, USA; Cincinnati Bengals quarterback AJ McCarron during the 2014 NFLPA Rookie Premiere at the Los Angeles Memorial Coliseum. Mandatory Credit: Gary A. Vasquez-USA TODAY Sports

 

A Billsszel kapcsolatban érdekes, hogy Matt Cassel kezdőként szerepelt az első héten, de nem volt passzkísérlete. Nem úgy Dallasban, ahol Tony Romo kiesése és Brandon Weeden három meccses vereség szériája után hét meccsen is kezdett, de mindössze egy győzelemre futotta. Ráadásul a múlt héten le is cserélték Kellen Moore-ra, igaz, a csapat vele sem tudott nyerni. Elnézve az NFC Eastet idén, a Dallasnak két héttel ezelőttig még bőven volt esélye 4-8-as mérleggel is, egy kicsit is vállalható csere irányítóval sokkal szebb szezont futhatott volna a csapat. De hogy a Billsről is legyen szó, náluk EJ Manuel jutott Tyrod Taylor sérülése miatt kétszer is kezdő pozícióba, és egyszer a Bengals, egyszer pedig a Jacksonville Jaguars ellen volt kénytelen kapitulálni a csapat. Az pedig egyértelmű, hogy a Cassel – Taylor csere bejött, Taylor franchise irányítóként játszik, 20/5-ös TD/INT mutatójához és 101-es passer ratingjéhez hasonlót nagyon régen nem láttak Buffalóban.

 

A Broncosról idén már többször is volt szó, a sérüléssel küszködő Peyton Manning már öt mérkőzés óta nem lépett pályára, mégis  vezeti a ligát interceptionökben. Ám ami nagyobb probléma, hogy míg vele a csapat így is 7-2-vel kezdett, addig Brock Osweilert két mérkőzés alatt lazán kielemezték és zsinórban harmadik hete nem tudott pontot felrakni a Broncos offense a második félidőben, ez pedig két vereséggel járt. Jelenleg úgy áll a Broncos, akár egy vereség is elég, hogy lemaradjanak a rájátszásról, ugyanis azonos mérleg esetén a Steelers, a Jets és a KC is jobb pozícióban van (ehhez persze kell az említett csapatok 2-2 győzelme a maradék körökben). Osweiler most megmutathatja magát, ha megveri vele a csapat a szintén cserével felálló Bengalst, akkor akár a pihenőhét is összejöhet.

 

A Cleveland Browns és St. Louis Rams ugyanabban a cipőben járnak gyakorlatilag, hisz van egy minden tekintetben gyenge irányítójuk (Colin Kaepernick legalább a szerződésében elit) és egy még gyengébb cseréjük. Josh McCown nem volt rossz, a csapat vele négyszer is egy labdabirtokláson belül kapott ki, a probléma igazából az volt, hogy épp miatta. A Broncos ellen például Manning eladott labdája után nem tudott 10 yardot haladni vele a csapat, a hosszabbításban pedig eladta a labdát. 8 kezdő meccséből csak egyet nyert meg a csapat, 12/4-es TD/INT mutatóval. A csapat bukott egyet Austin Davisszel is, az ő kezdetése a világ baromsága volt, miközben Johnny Manziel öt kezdő meccséből kettőt is megnyert. Nem mintha az olyan jó arány lenne, de legalább valami. Nick Folesszal a Rams négy meccset is megnyert, még halvány esélyük is volt a rájátszásra, aztán a teljes káoszból totális csőd lett. Foles 7-10-es TD-INT ratioval áll, és elveszítette kezdő pozícióját, akivel a csapat háromból két meccset is megnyert, a Bucs ellen pedig 158-as ratinggel dobált.

 

LANDOVER, MD - AUGUST 18: Quarterback Johnny Manziel #2 of the Cleveland Browns gives the thumbs up to the bench during the third quarter of a preseason game against the Washington Redskins at FedExField on August 18, 2014 in Landover, Maryland.  (Photo by Rob Carr/Getty Images)

 

Joe Flaccoról és a Ravensről nincs sok mindent mondani, a rengeteg sérülés miatt már rég elúszott a szezon, mire Flacco is megsérült, de legalább láthatják, hogy sem Matt Schaub, sem Jimmy Clausen nem jó semmire. Aztán jött Ryan Mallett, aki állítólag kezdhet a következő két mérkőzés egyikén. Ami érdekes ezzel kapcsolatban, az a Steelers és a Colts helyzete. Utóbbinál Matt Hasselback-kel kétszer annyi meccset nyert a csapat, mint Andrew Luckkal, a 40 éves veteránnak köszönhető, hogy a csapatnak még vannak egyáltalán halvány reményei a rájátszásra. A Steelers pedig az abszolút ász ilyen téren, ugyanis négy mérkőzésből hármat is megnyertek a csere irányítók kezdőként, egyet ráadásul az Arizona Cardinals ellen. Ja, és majd el felejtettem a Texanst, ahol a csere Brandon Weeden történelmi győzelemre vezette a Texanst a Colts ellen Indianapolisban!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!